ΝΕΑ

Ποιες μάρκες επιλέγουν οι οδηγοί ταξί;

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιες μάρκες επιλέγουν οι οδηγοί ταξί;

ΝΕΑ

Ποιες μάρκες επιλέγουν οι οδηγοί ταξί;

ΝΕΑ

Από την αρχή του έτους έως και το μήνα Νοέμβριο έχουν ταξινομηθεί συνολικά 530 οχήματα που προορίζονται για ταξί…

Advertisement
Advertisement

Το επάγγελμα του οδηγού ταξί φαντάζει εύκολο αλλά στην πράξη, ιδίως σε μεγάλα αστικά κέντρα, είναι αρκετά δύσκολο. Οι επαγγελματίες αυτού του κλάδου έχουν να αντιμετωπίσουν πληθώρα δυσκολιών ενώ παράλληλα καλούνται να κάνουν ακόμα και… ψυχοθεραπεία σε πελάτες που την έχουν ανάγκη.

Καθημερινά καλύπτουν εκατοντάδες χιλιόμετρα και βρίσκονται περισσότερες από 8 ώρες πίσω από το τιμόνι. Κινούνται σε δρόμους που εγκυμονούν κινδύνους, αντιμετωπίζουν οδηγούς που δεν προσέχουν (ή καλύτερα προσέχουν το κινητό τους τηλέφωνο), ενώ βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο μεταφέροντας ακόμα και κακοποιά στοιχεία. Πολλές φορές και οι ίδιοι κάνουν παραβάσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην σκληρή καθημερινότητα, όμως είναι κάτι που δεν μπορούν να αποφύγουν καθώς η χώρα μας υπολείπεται σε υποδομές.

Λογικό είναι όταν αποκτούν ένα νέο μοντέλο να επιλέγουν οχήματα με τα οποία δεν… κουράζονται αλλά και δεν κοστίζουν μία περιουσία όταν χρειαστεί να επισκευαστούν. Στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας των ταξί πλησιάζει τα 20 έτη και ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο είναι για όλους μας, έχοντας αυτά τα οχήματα στα κοντέρ τους ακόμα και εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

13 μάρκες

Ποια είναι όμως τα αυτοκίνητα που επιλέγουν να αποκτήσουν και να χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες όταν προχωρούν σε αλλαγή νέου αυτοκινήτου;

Σύμφωνα με στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), από την αρχή του έτους μέχρι και το μήνα Νοέμβριο οι ταξινομήσεις οχημάτων ταξί έχει αγγίξει τις 530 μονάδες.

Advertisement

Συνολικά 13 μάρκες βρίσκονται στην σχετική λίστα, ωστόσο αυτή που δείχνει ότι παίζει… μπάλα μόνη της είναι ξεκάθαρα η Skoda. Η συγκεκριμένη έχει μερίδιο 56,6%, που μεταφράζεται σε 300 αυτοκίνητα (από τα 530 που έχουν πουληθεί!).

Στην 4η θέση η Tesla

Advertisement

Ακολουθεί δεύτερη η Toyota με 139 μονάδες ενώ τρίτη βρίσκεται η Mercedes με 42 αυτοκίνητα. Έκπληξη θα λέγαμε πως αποτελεί η τέταρτη επιλογή των επαγγελματιών οδηγών ταξί που έχουν επιλέξει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Tesla καθώς 17 επαγγελματίες κυκλοφορούν ήδη με αυτά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις συνολικές πωλήσεις αλλά και τις πωλήσεις ανά μάρκα που αφορούν μόνο τα ταξί για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.

Advertisement

 

1 Skoda 300
2 Toyota 139
3 Mercedes 42
4 Tesla 17
5 Nissan 6
6 Peugeot 6
7 VW 5
8 KIA 4
9 Hyundai 4
10. SEAT 3
11. Fiat 2
12. BMW 1
13. Dacia 1

* Ιαν.Νοε. 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα κοστίζει η Ducati Diavel for Bentley;
Σε εξέλιξη τα έργα στα λιμανάκια της Βάρκιζας (+video)
Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με «έξυπνο φωτισμό»! (+video)