Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το Euro NCAP αλλάζει τις δοκιμές στα φορτηγά; (+video)

Ελλάδα 19:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί το Euro NCAP αλλάζει τις δοκιμές στα φορτηγά; (+video)

ΝΕΑ

Γιατί το Euro NCAP αλλάζει τις δοκιμές στα φορτηγά; (+video)

ΝΕΑ

Ο ανεξάρτητος οργανισμός ελέγχου οδικής ασφάλειας, εισάγει νέο σχέδιο αξιολόγησης για τα βαρέα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ τα φορτηγά μεταφορών αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% όλων των οχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης, εμπλέκονται στο 15% των θανατηφόρων δυστυχημάτων της ηπείρου.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την τάση, το Euro NCAP, ο ανεξάρτητος ελεγκτής οδικής ασφάλειας, θα αρχίσει να δοκιμάζει τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας των βαρέων οχημάτων.

Όπως και με τα επιβατικά οχήματα, το Euro NCAP σχεδιάζει να κάνει τις δικές του αξιολογήσεις ασφάλειας με νέα φορτηγά, για να δώσει στους χειριστές του στόλου μια αίσθηση για το ποια μοντέλα να αγοράσουν.

Advertisement
Advertisement

Ο Matthew Avery, διευθυντής ανάπτυξης στρατηγικής, λέει ότι ο οργανισμός ασφάλειας έχει συνεργαστεί με δημοτικές αρχές, ασφαλιστικές εταιρείες, μεταφορικές, νομοθέτες και άλλους φορείς, για να αναπτύξει ένα σύστημα αξιολόγησης που υπερβαίνει τους κυβερνητικούς κανονισμούς.

Για να εγγυηθεί την ασφάλεια, το νέο καθεστώς δοκιμών του Euro NCAP θα μιμηθεί τις συγκρούσεις σε πραγματικές συνθήκες. Ο οργανισμός θέλει επίσης να εστιάζει πρώτα στις τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού , εισάγοντας μόνο δοκιμές πρόσκρουσης το 2030, προκειμένου να καταστήσει αυτό το πρόγραμμα πιο προσιτό για τους κατασκευαστές.

Οι βασικές τεχνολογίες ασφάλειας που αξιολογούνται από το Euro NCAP είναι: Intelligent Speed ​​Adaptation Autonomous Emergency Braking (AEB), AEB για ευάλωτους χρήστες του δρόμου, Lane Support System, Nearside Turn AEB and Move Off Prevention και συστήματα παρακολούθησης κάμερας.