Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Υστερούμε σε απόλυτη ταχύτητα!

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Υστερούμε σε απόλυτη ταχύτητα!

FORMULA 1

Ferrari: Υστερούμε σε απόλυτη ταχύτητα!

FORMULA 1

Στην Ιταλική ομάδα μετά τους πρώτους τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα του 2013 υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια αλλά και προβληματισμός για τα σημεία στα οποία υστερεί η F138. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο σε Μαλαισία και Μπαχρέιν ενώ κέρδισε στα ίσα στην Κίνα. Από την πλευρά του ο Φελίπε Μάσα παρότι είναι γρήγορος στις κατατακτήριες δοκιμές δεν έχει σταθερότητα στον αγώνα και συνήθως χάνει θέσεις μετά την εκκίνηση και στην εξέλιξη του αγώνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κόκκινοι  να υπολείπονται 42 βαθμούς από την πρωτοπόρο Red Bull ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και η Lotus με 16 βαθμούς περισσότερους από τη Ferrari. Την ίδια στιγμή ο Αλόνσο βρίσκεται 30 βαθμούς πίσω από το Φέτελ στο πρωτάθλημα οδηγών.

Παρότι οι Ferrari δεν έχουν πλέον το άγχος του Q3 ακόμη δεν έχουν βρεθεί στην pole position φέτος. Μιλώντας σχετικά ο Σιμόν Ρέστα που είναι το δεξί χέρι του Νικόλα Τομπάζη στην σχεδίαση των μονοθεσίων της Ferrari, τόνισε: «Ο ρυθμός μας στον αγώνα φέτος είναι ανταγωνιστικός ενώ ταυτόχρονα στις κατατακτήριες δοκιμές έχουμε μειώσει την απόσταση από την κορυφή. Χρειάζεται όμως ακόμη δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα. Αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα. Είναι σημαντικό να μάθουμε περισσότερα για τη διαχείριση των ελαστικών χωρίς αυτό απαραίτητα να συνδέεται με το πώς θα συγκεράσουμε τις απαιτήσεις του set – up δοκιμών με το set – up αγώνα. Πρέπει να βελτιώσουμε την ταχύτητά μας στον ένα γρήγορο γύρο».

Επόμενος αγώνας το Ισπανικό GP στις 12 Μαΐου.[nggallery id=2345]

Advertisement
Advertisement