Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Και με νέο όνομα στο Μαϊάμι

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Και με νέο όνομα στο Μαϊάμι

FORMULA 1

Ferrari: Και με νέο όνομα στο Μαϊάμι

FORMULA 1

Οι μπλε τόνοι στον χρωματισμό των SF-24 δεν θα είναι οι μόνες αλλαγές για την Ferrari στον επικείμενο αγώνα του Μαϊάμι. Η Scuderia θα έχει και διαφορετικό όνομα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα η Ferrari απέκτησε χορηγό τίτλου έπειτα από την συμφωνία που υπέγραψε με εταιρία τεχνολογία πληροφορικής, Hewlett-Packard. Έτσι, από εδώ και πέρα η επίσημη ονομασία της ομάδας θα είναι Scuderia Ferrari HP.

Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας θα γίνει κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο Μαϊάμι. Ωστόσο φημολογείται ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε η HP με την Ferrari θα αποφέρει στην Scuderia περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως! Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία θα πρόκειται για μία συμφωνία τουλάχιστον εφάμιλλη εκείνης των Oracle και Red Bull.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ενδέχεται να επεκταθεί και στο τεχνολογικό κομμάτι, μελλοντικά. Η HP θα μπορούσε να βοηθήσει την Ferrari με την εξέλιξη και παροχή software ειδικά σχεδιασμένου για τις απαιτήσεις της F1.

Advertisement
Advertisement

«Στην HP βρήκαμε αξίες παρόμοιες με τις δικές μας και αυτό την καθιστά ιδανική συνεργάτιδα. Ανυπομονούμε για το ξεκίνημα της συνεργασίας μας και την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης» δήλωσε ο CEO της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια.

«Το ταίριασμα της HP με την Ferrari είναι απολύτως φυσικό. Μαζί θα διαμορφώσουμε το παγκόσμιο στερέωμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ώστε να επιταχύνουμε την βιώσιμη καινοτομία» σημείωσε ο Ενρίκε Λόρες, CEO της HP.

Η Ferrari είχε για δεκαετίες πολύ στενή συνεργασία με την καπνοβιομηχανία Phillip Morris, τις οποίας προϊόντα διαφήμιζε στα μονοθέσιά της. Από το 2021, όμως, η Scuderia είναι χωρίς χορηγό τίτλου. Αυτό αλλάζει, λοιπόν, από τον επόμενο αγώνα.