FORMULA 1

Χούλκενμπεργκ: Στην Stake F1 από το 2025

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χούλκενμπεργκ: Στην Stake F1 από το 2025

FORMULA 1

Χούλκενμπεργκ: Στην Stake F1 από το 2025

FORMULA 1

Η Haas επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την αποχώρηση του Γερμανού μετά το τέλος της σεζόν. Παράλληλα η Stake F1 τον ανακοίνωσε ως οδηγό της από το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις φήμες που ήθελαν τον Νίκο να βρίσκεται μία ανάσα από την Audi. Η γερμανική ομάδα φέρεται να έχει προσφέρει τριετές συμβόλαιο στον Χούλκενμπεργκ, από το 2025 έως και το 2027.

Ο Γερμανός πηγαίνει στην Stake F1 από του χρόνου και θα παραμείνει εκεί όταν η Audi θα εμπλακεί πλήρως στην F1. Η εμπειρία του Χούλκενμπεργκ, όπως και η ταχύτητά του, δεν αμφισβητούνται. Η συμβολή του στην εξέλιξη του πρώτου μονοθέσιου της Audi για την F1 αναμένεται να είναι καθοριστική.

Ο Νίκο θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα της F1 που δεν εκπλήρωσε πλήρως τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για εκείνον. Ξεκίνησε από την Williams το 2010 και είχε εντυπωσιάσει με την pole position στο βραζιλιάνικο GP εκείνης της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Μεταπήδησε στην Force India ενώ το 2017 πήρε την μεγάλη του ευκαιρία με την Renault. Δυστυχώς για εκείνον, όμως, η γαλλική ομάδα ποτέ δεν του έδωσε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Κάπως έτσι ο Χούλκενμπεργκ έγινε ο οδηγός με τις περισσότερες συμμετοχές (208) χωρίς podium.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 ο Χούλκενμπεργκ είχε τρέξει για λογαριασμό της Sauber, η οποία είναι στην πραγματικότητα η σημερινή Stake F1 και θα γίνει Audi από το 2026. Με την επιστροφή του εκεί, ο Χούλκενμπεργκ ελπίζει να δώσει νέα πνοή στην καριέρα του. Ο teammate του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα είναι ένας εκ των Μπότας-Σάινθ.