Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Η νέα BMW M 1000RR «φοράει» ελαστικά Dunlop SportSmart TT

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW M 1000RR «φοράει» ελαστικά Dunlop SportSmart TT

Car Gadget

Η νέα BMW M 1000RR «φοράει» ελαστικά Dunlop SportSmart TT

Car Gadget

Το ελαστικό αντλεί έμπνευση από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ξεχωρίζοντας για τα αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης.

Advertisement
Advertisement

Το ελαστικό Dunlop SportSmart TT επέλεξε η BMW Mottorad για τη νέα M 1000RR, την πρώτη μοτοσυκλέτα “M” της εταιρείας.

Το μοντέλο φέρει υλικά προηγμένης τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα τα ανθρακονημάτινα φτερά. Επιπροσθέτως, επωφελείται από την τεχνογνωσία των εξειδικευμένων μηχανικών της μάρκας αποδίδοντας 212 ps σε 14.500 στροφές ανά λεπτό.

Αναφορικά με το ελαστικό Dunlop SportSart TT, αυτό είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες. Επομένως, διαθέτει την ίδια τεχνολογία NTEC RT με τα ελαστικά της Dunlop που κατέκτησαν τη νίκη στο Ιsle of Man TT. Αυτό επιτρέπει τη διατήρηση χαμηλά της πίεσης του πίσω ελαστικού για χρήση σε πίστα, αυξάνει την επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το δρόμο, με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της πρόσφυσης.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε υπερήφανοι που η BMW έχει απονείμει στην Dunlop μια αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας με προμήθεια ελαστικών για την πρώτη μοτοσυκλέτα “M”. Κάθε μοντέλο BMW M 1000 RR, θα είναι εξοπλισμένο με ελαστικά SportSmart TT, υπογραμμίζοντας και υποστηρίζοντας εξίσου τις υψηλές επιδόσεις και την άριστη τεχνολογία του ελαστικού», δήλωσε Miguel Morais, Original Equipment Manager, Dunlop Moto Europe.

“Highlight”, επίσης, συνιστά το Speed Vent Thread με τις αυλακώσεις πέλματος, οι οποίες ανοίγουν ή κλείνουν όταν το ελαστικό στρίβει. Αυτό δημιουργεί ένα φαινόμενο απαγωγής θερμοκρασίας (vent-like effect), αποτρέποντας την υπερθέρμανση του ελαστικού.

Advertisement

Η συμβολή των ελαστικών της Dunlop στην επιτυχία της BMW Motorrad Team

Η Dunlop κατέχει μια υπερήφανη ιστορία γεμάτη επιτυχίες σε πίστες αγώνων, η οποία ενισχύεται με την αγωνιστική έκδοση του S 1000 RR. H BMW Motorrad Team κατέχει το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα FIM Endurance World που ολοκληρώνεται στο Estoril αυτό το Σαββατοκύριακο.

Advertisement

Στο γαλλικό Πρωτάθλημα Superbike, o οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας Kenny Foray κυριάρχησε στους αγώνες Ledenon, νωρίτερα αυτό το μήνα, με την BMW μοτοσυκλέτα του που φορούσε ελαστικά Dunlop. Στο δρόμο, ο Peter Hickman βασίστηκε στη συνεργασία της BMW με την Dunlop για να κερδίσει το Isle of Man TT, το Grand Prix του Μακάο, ενώ έγραψε το ρεκόρ των αγώνων δρόμου στο Ulster Grand Prix.

Οι ειδικοί περιοδικών μοτοσυκλετών που δοκίμασαν τη νέα μοτοσυκλέτα, αξιολόγησαν το SportSmart TT ως νικητή. Η βρετανική ομάδα του Fast Bikes, βαθμολόγησε τα ελαστικά SportSmart TT ως τα καλύτερα ελαστικά superbike σε μια κρυφή δοκιμή πίστας, ενώ απονεμήθηκε το βραβείο του “Kαλύτερου ελαστικού χειρισμού” από το γερμανικό περιοδικό “PS”.

Το SportSmart TT κρίνεται κατάλληλο τόσο για δρόμο όσο και για πίστα, προσφέροντας εντυπωσιακή ανατροφοδότηση και πρόσφυση στους αγώνες.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Η Zillers Garage ανεβάζει την BMW R NineT σε άλλο επίπεδο

BMW: Ήρθε η νέα Cruiser R 18 (+video)

Dunlop: Δύο επιλογές για τους αναβάτες on-off μοτοσυκλετών