Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ετοιμάζει power cruiser η BMW Motorrad βασισμένη στην R18;

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει power cruiser η BMW Motorrad βασισμένη στην R18;

NEWSMOTO

Ετοιμάζει power cruiser η BMW Motorrad βασισμένη στην R18;

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad ίσως ετοιμάζει τον μεγάλο αντίπαλο της Triumph Rocket 3 των 180 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Motorrad έχει πολλά κρυφά χαρτιά ακόμα στο μανίκι της, ιδιαίτερα όσον αφορά την cruiser γκάμα μοτοσικλετών της. Για το 2024 αναβάθμισε τα R nineT παρουσιάζοντας τα R12, ενώ στο μεγαλύτερο R18 παρουσίασε ειδικές εκδόσεις της μοτοσικλέτας.

Εκείνο που φαίνεται πως θέλει να κάνει ως επόμενο βήμα η BMW Motorrad στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι να κατασκευάσει ένα ισχυρό power cruiser που θα τα βάλει με το Triumph Rocket 3 και το Ducati Diavel V4.

Πρόσφατα, ο CEO της BMW Motorrad Μάρκους Φλάσχ, πόσταρε στα social media μια φωτογραφία αφήνοντας πολλά σενάρια για εικασίες ανοιχτά. Ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής εταιρείας φαίνεται στην εικόνα να έχει σκύψει χαμηλά και να σηκώνει το σεντόνι σε κάτι που φαίνεται να είναι μια πρωτότυπη μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Το μοναδικό πράγμα που φαίνεται είναι ο πίσω τροχός μιας μοτοσικλέτας που είναι συνδεδεμένος με ένα χυτό αλουμινένιο billet ψαλίδι. Από την κατασκευή με ασφάλεια μπορούμε να εικάσουμε ότι αυτό το τμήμα προέρχεται από την R18 με κάποιες σημαντικές αλλαγές. Μία από αυτές είναι το φαρδύτερο (240 χιλ.) και με χαμηλότερο προφίλ ελαστικό που παραπέμπει περισσότερο σε ισχυρές power cruiser μοτοσικλέτες.

Το δεύτερο είναι η ζάντα που είναι ενισχυμένη και με πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό και το τρίτο είναι το ενισχυμένο ψαλίδι αλουμινίου με διαφορετική γεωμετρία έδρασης.

Ο ενθουσιασμός και το χαμόγελο του CEO της BMW Motorrad αφήνουν πολλές υποσχέσεις για ένα μοντέλο που αναμένεται να δούμε μετά το καλοκαίρι. Αν είναι ένα εντελώς νέο R18 με power cruiser χαρακτηριστικά καλώς. Αν πάλι είναι κάποια ειδική έκδοση, πάλι καλώς!