Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Όλα όσα γνωρίζουμε για το GS Enduro που ετοιμάζει η BMW Motorrad

Ελλάδα 0:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το GS Enduro που ετοιμάζει η BMW Motorrad

NEWSMOTO

Όλα όσα γνωρίζουμε για το GS Enduro που ετοιμάζει η BMW Motorrad

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad δουλεύει πυρετωδώς πάνω σε πολλά project, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ένα GS με enduro χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές ημέρες ο CEO της BMW Motorrad Μάρκους Φλάσχ, πόσταρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εικόνα που τον εμφανίζει να σηκώνει το σεντόνι σε ένα καινούριο μοντέλο power cruiser που ετοιμάζει η εταιρεία.

Λίγες ώρες μετά από αυτήν τη «μίνι» αποκάλυψη, ο ισχυρός άνδρας της BMW Motorrad δήλωσε σε γερμανικά μέσα ότι το επόμενο hot μοντέλο της εταιρείας είναι μια ελαφριά GS με χαρακτηριστικά enduro και boxer κινητήρα.

Σε συνέχεια όλης της… σκόνης που σήκωσε ο Πρόεδρος της BMW Motorrad εμφανίστηκαν και οι πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες της νέας αυτής μοτοσικλέτας. Το μοντέλο θα βασίζεται στο αναβαθμισμένο πλαίσιο της R12 nineT και θα έχει περισσότερο off-road χαρακτήρα σε σχέση με το Urban GS. Το πιθανότερο είναι η BMW Motorrad να πλησιάσει περισσότερο το concept της HP2 Enduro του 2005, θέλοντας να αναβιώσει εκείνο το σημαντικό μοντέλο.

Η BMW HP2 Enduro του 2005
Advertisement
Advertisement

Από τις πρώτες εικόνες η μοτοσικλέτα έχει λιτή εμφάνιση με αρκετά ρετρό στοιχεία όμως ο στρογγυλός προβολέας εμπρός και η κοφτή τύπου scrambler ουρά στο πίσω μέρος. Σημαντικό στοιχείο για την off-road προσέγγιση της μοτοσικλέτας είναι οι ακτινωτοί τροχοί των 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω που συνδυάζονται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι (όχι Telelever) στην ανάρτηση μπροστά με μεγάλη διαδρομή.

Photo: bmh images (Motorradonline.de)

Καινούρια σχεδίαση έχουμε και στο πίσω μέρος με την έδραση του συστήματος Paralever να είναι πιο μαζεμένη σε διαστάσεις. Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη και ίσως να φτάνει τα 250 χιλ. Όσο για τον κινητήρα, αυτός είναι ο γνωστός αερόψυκτος boxer των 1.170 κ.εκ. με απόδοση 109 ίππους και 115 Nm ροπής όπως ακριβώς στην R12 nineT.

Όσο για το όνομα της μοτοσικλέτας μπορούμε πολλά να εικάσουμε. Μπορεί να είναι το R 12 GS ή μια καινούρια HP2 Enduro. Δεν αποκλείεται πάντως μετά το καλοκαίρι του 2024 η BMW Motorrad να μας έχει έτοιμη αυτήν τη μοναδική έκπληξη!

Advertisement

Η BMW HP2 Enduro στον διάσημο αγώνα Erzberg Rodeo του 2006.