Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Bentley παρουσιάζει το πρώτο της υβριδικό

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bentley παρουσιάζει το πρώτο της υβριδικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Bentley παρουσιάζει το πρώτο της υβριδικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αγορά των υπερπολυτελών αυτοκινήτων αποτελεί ιδανικό πεδίο εφαρμογής της υβριδικής τεχνολογίας, καθώς αφενός η οικονομική επιβάρυνση δεν είναι σημαντική και αφετέρου εξασφαλίζεται μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Η Bentley γίνεται ο νέος «παίκτης» με υβριδικό plug-in σύστημα, το οποίο θα παρουσιάσει ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα (20/4) στην έκθεση του Πεκίνου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στην πρωτεύουσα της Κίνας, η βρετανική μάρκα θα παρουσιάσει υπό τη μορφή concept car τη ναυαρχίδα Mulsanne Hybrid. Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Bentley με υβριδική τεχνολογία θα είναι το πολυαναμενόμενο SUV, με ημερομηνία λανσαρίσματος το 2017. Η συμβατική έκδοση με βενζινοκινητήρα του μεγάλου off road θα παρουσιαστεί ένα χρόνο νωρίτερα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η plug-in υβριδική τεχνολογία συνάδει με τις αξίες της Bentley για πολυτέλεια και επιδόσεις. Ο συνδυασμός των ανανεωμένων κινητήρων μας με τα ηλεκτρικά μοτέρ θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη τη γκάμα των μοντέλων μας. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, τουλάχιστον το 90% της παραγωγής μας θα είναι διαθέσιμη και ως plug-in hybrid», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, Dr Wolfgang Schreiber.

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση της Bentley, το υβριδικό σύστημα θα αυξάνει την ισχύ έως 25% και θα περιορίζει τους ρύπους μέχρι 70%. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα είναι ικανά να διανύουν αποστάσεις τουλάχιστον 50 km με χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να επιβαρύνουν δηλαδή το περιβάλλον. Δεν ανακοινώθηκαν πάντως λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα της Mulsanne, πόσο δηλαδή συνεισφέρει το ηλεκτρικό μοτέρ στα 512 PS του 6.75 V8.