Πρώτες καμουφλαρισμένες εικόνες της 4θυρης Mercedes-AMG GT | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Πρώτες καμουφλαρισμένες εικόνες της 4θυρης Mercedes-AMG GT

Η Mercedes πραγματοποιεί ήδη δοκιμές στη νέα 4θυρη Mercedes-AMG GT, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2018.

Για πρώτη φορά η Mercedes δημιουργεί μια 4θυρη εκδοχή της κορυφαίας Mercedes-AMG GT κουπέ. Το πρωτότυπο μοντέλο παρουσιάστηκε Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και σήμερα η εταιρεία κάνει ήδη δοκιμές με καμουφλαρισμένα αμαξώματα. Με βάση λοιπόν τα όσα αποκαλύφθηκαν από πρωτότυπο AMG GT Concept, η 4πορτη κουπέ Mercedes-AMG GT θα είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο 4πορτο κουπέ με κορυφαία τεχνολογία. Έτσι, η Mercedes προσφέρει για την κίνησής της ένα υβριδικό σύστημα προερχόμενο από το μονοθέσιο της εταιρείας στη Φόρμουλα 1, που συνδυάζει τον γνωστό 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα βενζίνης της Mercedes-AMG, με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η μπαταρία είναι compact και με χαμηλό βάρος, έχοντας όμως περισσότερη χωρητικότητα από τις συνηθισμένες του είδους. Παράλληλα, η φόρτισή της γίνεται μέσω συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση ή και με την βοήθεια του κινητήρα βενζίνης. Η τελική απόδοση του συστήματος είναι πολύ υψηλή και αγγίζει τα 800 άλογα ισχύος, με την Mercedes να υπόσχεται ότι το πρωτότυπο μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε χρόνο κάτω από 3,0 sec.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο παραγωγής θα έχουμε στο επόμενο διάστημα καθώς το λανσάρισμά του υπολογίζεται μέσα στο 2018.

Log In or Create an account