Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκδόσεις AMG για τα ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes EQ

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκδόσεις AMG για τα ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes EQ

ΝΕΑ

Εκδόσεις AMG για τα ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes EQ

ΝΕΑ

Οι δύο κύριες υπομάρκες της Mercedes-Benz, θα συγκλίνουν στο μέλλον, με σκοπό να προσφέρουν ολοκληρωμένες εκδόσεις AMG των μοντέλων EQ σε όλη την ηλεκτρική γκάμα μοντέλων, σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρείας, Markus Schäfer.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την αποκάλυψη της νέας EQA, ο Schäfer επιβεβαίωσε ότι «έρχεται μια ηλεκτρική πλατφόρμα προς την κατεύθυνση της AMG».

Αν και δεν δόθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες και προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα που θα αναλάβει η AMG, ο ίδιος ολοκλήρωσε τη δήλωση του λέγοντας: «Θα υπάρξουν στο προσεχές μέλλον εκδόσεις επιδόσεων των EQA, B, S και E».

Οι ημερομηνίες αποκάλυψης για αυτά τα μοντέλα δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί ούτε ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν τη δυνατή εκδοχή της EQA ρυθμισμένη κατάλληλα από την AMG, δεδομένου ότι είναι το πρώτο από τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν.

Advertisement
Advertisement

Στα υπόλοιπα μοντέλα που αναμένονται με ενδιαφέρον περιλαμβάνονται, μια επταθέσια EQB που θα βασίζεται στη GLB, το πολυτελές saloon EQS και η SUV εκδοχή του, καθώς και τα EQE και EQE SUV. Τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι πιθανό να προσφερθούν με απόδοση μεγαλύτερη των 600 ίππων σε μορφή AMG, προκειμένου να ανταγωνιστούν με ισοδύναμα EV από αντίπαλες εταιρίες. Η τετρακίνηση θεωρείται δεδομένη για αυτά τα μοντέλα, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα ώστε να μοιράζεται κατάλληλα η ροπή στους τροχούς.

Η κίνηση να διατεθούν μοντέλα EQ με τις ευλογίες της AMG φαντάζει ως φυσική εξέλιξη, δεδομένης της έντονης δραστηριότητας των ανταγωνιστών της Mercedes. Εκτός από τις καθιερωμένες εκδόσεις Performance της Tesla, η Audi θα προσφέρει το ηλεκτρικό E-tron GT με έκδοση RS εξαρχής, ενώ, η BMW θα ανακοινώσει σύντομα την ισχυρή έκδοση M της i4, πιθανότατα και μέσα στο έτος που διανύουμε.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
H Daimler γίνεται Mercedes-Benz και Daimler Truck
Οι τελευταίες πληροφορίες πριν την πρεμιέρα της Mercedes-Benz EQA
Σε πλήρη εξέλιξη οι δοκιμές της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQS

 

Advertisement