Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα πρώτη: Ο Gasly στην κορυφή

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα πρώτη: Ο Gasly στην κορυφή

FORMULA 1

Δοκιμές Μπαχρέιν, ημέρα πρώτη: Ο Gasly στην κορυφή

FORMULA 1

Η AlphaTauri του Pierre Gasly βρέθηκε στην κορυφή της τελικής κατάταξης κατά την πρώτη ημέρα δοκιμών στο Sakhir. Εντυπωσιακές οι αλλαγές στην Mercedes W13.

Advertisement
Advertisement

Πολλά ήταν τα ενδιαφέροντα που προέκυψαν κατά την πρώτη ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν. Αρχικά ήταν οι ριζικά ανανεωμένες W13 των Hamilton και Russell οι οποίες έφεραν νέες εμπρός αεροτομές, διαφοροποιημένα πατώματα αλλά και καινούργια sidepods με μικροσκοπικές εισαγωγές. Η πρωταθλήτρια του 2021 έχει ακολουθήσει την φιλοσοφία των McLaren και Williams σε αυτήν την περιοχή του αυτοκινήτου, μόνο που καθώς φαίνεται το έχει πάει ένα βήμα παραπέρα.

Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες με άλλους να προσπαθούν να εξηγήσουν το πώς θα επιτυγχάνεται σωστή ψύξη με αυτό το σχέδιο και άλλους να αναρωτιούνται για την νομιμότητα της λύσης αυτής. Σε ότι αφορά το δεύτερο, προφανώς και το σχέδιο της Mercedes έχει εγκριθεί από τη FIA πριν το στάδιο της κατασκευής ακόμη. Για το πόσο αποτελεσματικά θα είναι, όμως, μένει να φανεί στην πίστα καθώς οι δύο W13 έχασαν αρκετό χρόνο σήμερα από την πρώτη περίοδο δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε, αυτό που μετράει περισσότερο σε τέτοιου είδους δοκιμές είναι το σύνολο των γύρων και το κατά πόσον μία ομάδα εξάγει τα δεδομένα στα οποία στόχευε. Από ότι φαίνεται η Ferrari εξακολουθεί να πηγαίνει περίφημα όντας ταχύτατη με όλες τις γόμες που φόρεσε στην F1-75. Το ιταλικό μονοθέσιο έδειξε όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που παρουσίασε και στην Βαρκελώνη με τους Sainz-Leclerc να καλύπτουν απροβλημάτιστα πάνω από 100 γύρους τερματίζοντας στο 2-3 της τελικής κατάταξης.

Από την άλλη στο στρατόπεδο της Red Bull, ο Sergio Perez συμπλήρωσε περισσότερους γύρους (138) από οποιονδήποτε άλλον. Φαίνεται ότι προς ώρας η αυστριακή ομάδα επικεντρώνεται στα μεγάλα stints και στο να βρει την κατάλληλη ισορροπία με τα νέα Pirelli. Ωστόσο, μία έξοδος του Μεξικανού προς το τέλος της δεύτερης περιόδου θα έβγαζε τις κόκκινες σημαίες, ολοκληρώνοντας πρόωρα την πρώτη ημέρα δοκιμών.

Θετικά ήταν τα δείγματα για Williams και Alfa Romeo οι οποίες συμπλήρωσαν αρκετούς γύρους. Αντίθετα ο Lando Norris και η McLaren έχασαν πολύτιμο χρόνο λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης των φρένων. Τελικά, κατάφεραν να «γράψουν» 50 γύρους. Επίσης η McLaren φαίνεται πώς ήταν η ομάδα που αρνήθηκε στην Haas ένα έξτρα session το πρωί της Κυριακής λόγω του ότι η Αμερικανική ομάδα έχασε την πρωινή περίοδο σήμερα. Τελικά αποφασίστηκε να της επιτραπούν επιπλέον γύροι κάθε μέρα μετά το πέρας της διαδικασίας ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Advertisement

Οι δοκιμές στο Μπαχρέιν συνεχίζονται αύριο και αναμένεται να κρατήσουν το ενδιαφέρον μας ζωηρό τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Μείνετε συντονισμένοι! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες
F1 testing Μπαχρέιν: Τελευταία πρόβα
O Briatore μιλάει για την μάχη με τον Covid-19  

Advertisement