Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Την AMG GT Track Series δεν θα τη δείτε στο δρόμο (+video)

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Την AMG GT Track Series δεν θα τη δείτε στο δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Την AMG GT Track Series δεν θα τη δείτε στο δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT απέκτησε την πλέον δυνατή εκδοχή της, που όμως δεν προορίζεται για χρήση σε δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Η νέα αυτή έκδοση, βασίζεται στη Black Series του μοντέλου και παρουσιάστηκε ως επετειακή για τα 55 χρόνια της AMG.

Σε ότι έχει να κάνει με την αεροδυναμική του αμαξώματος, καθότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει τους περιορισμούς των αυτοκινήτων που προορίζονται για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, η AMG έχει δώσει το «κάτι παραπάνω» σε φτερούγες και spoilers. Ακόμα και το άνοιγμα στο καπό, εκτός της ψύξης του κινητήρα, συνεισφέρει και στην αύξηση του συνολικού downforce.

Advertisement
Advertisement

Είναι το πρώτο μοντέλο που στον εξοπλισμό του διακρίνονται στοιχεία από τα αγωνιστικά των κατηγοριών GT3 και GT4 και όποιος το θέλει πρέπει να βιαστεί να το παραγγείλει, μια και μόνο 55 αυτοκίνητα πρόκειται να παραχθούν. Ο κινητήρας της συγκεκριμένης έκδοσης είναι ο ίδιος V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων που κινεί και τη Black Series.

Από την AMG έχουν γίνει επεμβάσεις στο σύστημα ψεκασμού, όπου με νέα μπεκ και αναπροσαρμογή του προγράμματος στην κεντρική μονάδα διαχείρισης, έχουν ως αποτέλεσμα την απόδοση επιπλέον 14 ίππων και 50 Nm ροπής. Έτσι τώρα η απόδοση έχει διαμορφωθεί στους 734 ίππους και τα 850 Nm ροπής.

Advertisement

Νέο είναι και το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Πρόκειται για ένα σειριακό της Hewland HLS, που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Τη διαχείριση της κατανομής ανά τροχό, μπορεί να την επηρεάσει ο οδηγός από το σχετικό διακόπτη που του δίνει τη δυνατότητα της σχετικής ρύθμισης.

Advertisement

Κατά τα άλλα, η AMG έχει εφοδιάσει την Track Series με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein, τροχούς 18 ιντσών, φρένα με homologation για αγωνιστική χρήση και ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με 12 διαφορετικά προγράμματα που έχουν να κάνουν με την «ευαισθησία» του στην ενεργοποίηση. Επίσης, το αυτοκίνητο έχει ρεζερβουάρ 120 λίτρων– όπως στις αγωνιστικές εκδόσεις του.

Στο εσωτερικό όλες οι λεπτομέρειες παραπέμπουν σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, με το roll cage από χάλυβα να δίνει τον τόνο για το συνολικό ύφος της αγωνιστικής κατασκευής. Από ανθρακόνημα είναι το πλαίσιο του χώρου για τον οδηγό, ενώ όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο χώρο, είναι πιστοποιημένα για αγωνιστική χρήση.

Advertisement

Η Mercedes-AMG GT Track Series πωλείται απευθείας σε ιδιώτες από την εταιρεία, σε μια τιμή που για την Ευρωπαϊκή αγορά ξεκινά από τις 369.000 € προ φόρων. Όσοι σπεύσουν να παραγγείλουν τη νέα race ready πρόταση της Mercedes-AMG, θα πρέπει να ξέρουν πως οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes πάει το παρκάρισμα σε άλλο επίπεδο (+video)
Λίφτινγκ για τις Mercedes AMG GT 63 και GT 63 S 4-Door
Ένας χρόνος χωρίς τη Βασίλισσα του Nurburgring (+video)