Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάνει δουλειά η αποφυγή σύγκρουσης με την όπισθεν; (+video)

Ελλάδα 3:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάνει δουλειά η αποφυγή σύγκρουσης με την όπισθεν; (+video)

ΝΕΑ

Κάνει δουλειά η αποφυγή σύγκρουσης με την όπισθεν; (+video)

ΝΕΑ

Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού έχουν κατακλύσει τα αυτοκίνητά μας και υπόσχονται θαύματα. Είναι όμως αυτή η αλήθεια ή στην πράξη χρειάζονται ακόμα βελτιώσεις;

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία ασφάλειας των αυτοκινήτων έχει αναμφίβολα εξελιχθεί, αλλά μια πρόσφατη μελέτη της AAA (American Automobile Association) υπογραμμίζει τις ατέλειες που εξακολουθούν να υπάρχουν, ιδίως στα συστήματα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης με όπισθεν.

Σε μια σειρά δοκιμών που διεξήχθησαν σε τέσσερα δημοφιλή μοντέλα crossover του 2023, η AAA αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα των συστημάτων AEB για την όπισθεν σε σενάρια που αφορούσαν την οπισθοπορεία από χώρους στάθμευσης και την αντιμετώπιση σταθερών εμποδίων, όπως παιδιά, πίσω από το όχημα.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι ενώ τα συστήματα παρουσίασαν κάποια αποτελεσματικότητα, δεν ήταν τέλεια.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια ελιγμών στάθμευσης, η λειτουργία αυτόματης πέδησης ενεργοποιήθηκε μόνο στο 65% του χρόνου, με ποσοστό επιτυχίας μόλις 2,5% στην αποτροπή συγκρούσεων.

Ωστόσο, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα με ακίνητα εμπόδια, όπως παιδιά, τα συστήματα ενεργοποιήθηκαν πιο αξιόπιστα, ενεργοποιώντας τα φρένα στο 75% των δοκιμών και αποτρέποντας τις συγκρούσεις στο 50% των περιπτώσεων.

Παρά τα ευρήματα αυτά, η AAA τονίζει ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόληψη ατυχημάτων και υποστηρίζει ότι οι οδηγοί πρέπει να διατηρούν την προσοχή τους.

Advertisement

Η ομάδα δοκιμών crossover της μελέτης, που περιλαμβάνει μοντέλα όπως το Hyundai Tucson Hybrid, το Mazda CX-30, το Lexus RX και το Volkswagen Tiguan, τα οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν ως αντιπροσωπευτικά της σημερινής αγοράς και της κυριαρχίας των SUV.

Στην ουσία, ενώ τα συστήματα AEB με όπισθεν υπόσχονται την ενίσχυση της ασφάλειας, δεν είναι αλάνθαστα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως συμπληρωματικά βοηθήματα και όχι ως υποκατάστατα της προσεκτικής οδήγησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
9+1 τεχνολογίες που σώζουν ζωές
Ηλεκτρονικά συστήματα: Σώζουν αλλά οι επισκευές είναι μπελάς
Συστήματα υποβοήθησης; Γιατί οι οδηγοί δεν τα εμπιστεύονται;

 

Advertisement