Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati: 15 χρόνια καινοτομίας

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ducati: 15 χρόνια καινοτομίας

NEWSMOTO

Ducati: 15 χρόνια καινοτομίας

NEWSMOTO

Η Ducati θεωρείται πλέον πρωτοπόρος σε πολλά συστήματα ασφαλείας που συναντάμε στις σύγχρονες μοτοσικλέτες.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati είναι από τις εταιρείες που έχει συνδέσει το όνομά της με τον όμορφο σχεδιασμό και την σπορ οδηγική συμπεριφορά. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα και στην τεχνολογία παρουσιάζοντας καινοτόμα συστήματα που τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά σε μοτοσικλέτες παραγωγής.

Οι καινοτομίες της Ducati ωστόσο δεν είναι κάτι καινούριο για την εταιρεία από το Μπόργκο Πανιγκάλε. Το 2008 με την 1098R, η Ducati ήταν ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσικλετών που εισήγαγε το Traction Control σε μια μοτοσικλέτα, ανεβάζοντας τον πήχη όσον αφορά στην απόδοση και την ασφάλεια των σπορ μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Έναν χρόνο αργότερα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο προβολέας LED που τοποθετήθηκε στην Streetfighter 1100 και το 2010 αποκάλυψε τα Riding Modes στο καινούριο τότε Multistrada 1200 S. Παράλληλα, είχαμε την έλευση της TFT οθόνης στην Diavel και το 2012 η Panigale 1199 έλαβε το βραβείο σχεδιασμού Compasso d’Oro για τα Full LED φώτα και το ρυθμιζόμενο ABS.

Το 2018 η Ducati παρουσίασε το σύστημα Slide By Brake που επιτρέπει την ελεγχόμενη ολίσθηση ισχύος κατά την πέδηση στην Panigale V4, ενώ το 2020, με τη Multistrada V4, η Ducati ήταν ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσικλετών που εισήγαγε το ραντάρ στον κόσμο των δύο τροχών, κάτι που επέτρεψε την εφαρμογή των συστημάτων Adaptive Cruise Control και Blind Spot Detection.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω έχουν επιτευχθεί χάρη στην «Μέθοδο Ducati» στην έρευνα και εξέλιξη. Η Ducati μελετά, αναπτύσσει και παρουσιάζει νέα και συχνά καινοτόμα συστήματα στη γραμμή παραγωγής, αντλώντας σημαντική εμπειρία και από τον χώρο των αγώνων. Οι έλεγχοι είναι εξαιρετικά αυστηροί και ενδελεχείς από εξειδικευμένο προσωπικό με βασικό γνώμονα την ποιότητα και την αντοχή στο χρόνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Carbon e-MTB από την Ducati
Επετειακός χρωματισμός για την Ducati Multistrada V2
Ένα Ducati Scrambler… τέρμα γκάζι (+video)