Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αέρας ανανέωσης για τη Mercedes-AMG C63 (vid)

Ελλάδα 3:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αέρας ανανέωσης για τη Mercedes-AMG C63 (vid)

ΝΕΑ

Αέρας ανανέωσης για τη Mercedes-AMG C63 (vid)

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG μας αποκαλύπτει διαδικτυακά την ανανεωμένη C63,  που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, με ουσιαστικές διαφορές τόσο στην εμφάνιση, όσο και σε ορισμένα μηχανικά μέρη.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Κοιτώντας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, το κορυφαίο μοντέλο της C-Class διαθέτει τη νέας σχεδίασης εμπρός γρίλια Panamericana, τροποποιημένους θόλους τροχών, για να βελτιωθεί η αεροδυναμική απόδοση, νέο πίσω διαχύτη, καθώς και επανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 18 και 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό, νέο είναι το τιμόνι, η ψηφιακή οθόνη των 12,3 ιντσών εμπρός από τον οδηγό και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των 7 ή 10,25 ιντσών. Δεν λείπουν επίσης οι νέες επενδύσεις μαύρου nappa με κίτρινες λεπτομέρειες. Κάτω από το καπό θα εξακολουθεί να «αναπνέει» ο V8 bi-turbo κινητήρας των 4,0 λίτρων, με ισχύ 476 PS και 66,3 kgm για την C63 και 510 PS (71,4 kgm) για την C63 S.

Advertisement

Mercedes-AMG-C63-Coupe-12-chariatis-640b

Η σημαντικότερη αλλαγή σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη βρίσκεται στην ύπαρξη του 9τάχυτου κιβωτίου AMG Speedshift MCT, το οποίο αντικαθιστά το αντίστοιχο 7 σχέσεων, με στόχο την μείωση του χρόνου στις αλλαγές των ταχυτήτων. Ανάλογα την έκδοση, η AMG C63 χρειάζεται για το 0-100 km/h μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 290 km/h.

Advertisement

Mercedes-AMG-C63-Coupe-5-chariatis-640a

Η ανανεωμένη Mercedes-AMG C63 διαθέτει επίσης προσαρμοζόμενη ανάρτηση (AMG RIDE CONTROL), η οποία μεταβάλλει το βαθμό απόσβεσης ξεχωριστά σε κάθε τροχό, ανάλογα με το πρόγραμμα, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και έξι προγράμματα οδήγησης Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Race και Individual.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement