Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η εκρηκτική Mercedes-AMG CLE 63!

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζεται η εκρηκτική Mercedes-AMG CLE 63!

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η εκρηκτική Mercedes-AMG CLE 63!

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο πρωτότυπο, που εξελίσσεται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τη CLE 53 πέρυσι και τώρα ετοιμάζεται να αποκαλύψει μια ακόμα πιο ακραία έκδοση, μόνο που -για την ώρα- τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένα πρωτότυπο, που παραπέμπει στην επόμενη CLE 63 AMG, βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης, μόνο που η Mercedes, διατηρεί (εκτός από το αυτοκίνητο) καλά καμουφλαρισμένες και τις τεχνικές προδιαγραφές του.

Το βασικό ερώτημα, που προκύπτει, είναι αν η CLE 63 AMG θα προσφέρεται με δύο διαφορετικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς η SL (για παράδειγμα) είναι διαθέσιμο σε 63 και 63 SE Performance.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο διαθέτει έναν twin-turbo 4,0-λίτρων V8 που αποδίδει 577 ίππους και 799 Nm ροπής, ενώ στην Performance διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που συνδυάζεται με τον διπλά υπερτροδοτούμενο θερμικό κινητήρα. Ο συνδυασμός προσφέρει στο roadster υψηλών επιδόσεων 805 ίππους και 1.420 Nm ροπής.

Με δεδομένου ότι η CLE 53 AMG χρησιμοποιεί έναN inline-six κινητήρα, υπάρχουν εικασίες ότι η επερχόμενη CLE 63 AMG, θα μπορούσε να ακολουθεί τις ίδιες προδιαγραφές. Αν συμβαίνει αυτό, το μοντέλο αναμένεται να έχει περισσότερους από 700 ίππους

Ανεξάρτητα από το τι έχει η εταιρεία κρυμμένο στο μανίκι της, το μοντέλο αναμένεται, τόσο σε ό,τι αφορά στην επιθετική σχεδίαση, όσο και στις τελικές τεχνικές προδιαγραφές, να δικαιολογεί απόλυτα τον προσανατολισμό του στις υψηλές επιδόσεις.