Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η μεγάλη επιστροφή της ελληνικής Έκθεσης Αυτοκινήτου

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγάλη επιστροφή της ελληνικής Έκθεσης Αυτοκινήτου

Mobility

Η μεγάλη επιστροφή της ελληνικής Έκθεσης Αυτοκινήτου

Mobility

Μετά την απόλυτη επιτυχία της Έκθεσης Μοτοσικλέτας, σειρά παίρνει η αντίστοιχη του αυτοκινήτου και την κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε τις 5ημέρες της εκθέσεως μοτοσικλέτας, που έκλεισε τις πύλες της, την Κυριακή 14/4. Η προσέλευση του κόσμου ξάφνιασε ακόμα και τους διοργανωτές (B-Best, Κ. Λάμαρης, Σύνδεσμος) σε μία έκθεση που μετά από χρόνια «τάραξε» τα νερά στον κλάδο της μοτοσικλέτας και γέμισε αισιοδοξία τις αντίστοιχες Ελληνικές επιχειρήσεις.

Το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan, δέχτηκε σε πέντε ημέρες πάνω από 42.000 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών για την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsMOTO, τα εμπορικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.  Σημειώστε πως η φετινή έκθεσης Μοτοσικλέτας, ήταν η πρώτη έκθεση για το κοινό (όχι αμιγώς κλαδική δλδ) μετά και το Ναυτικό Σαλόνι, που γίνεται στο Metropolitan EXPO. Ήταν δηλαδή ένα πολύ σημαντικό τεστ για τον κλάδο της κινητικότητας…

Σειρά λοιπόν παίρνει η έκθεση για το αυτοκίνητο, η οποία θα είναι μία και μοναδική φέτος στην Ελλάδα και θα διεξαχθεί 5 με 13 Οκτωβρίου, επίσης στο Metropolitan EXPO.

Advertisement
Advertisement

Μία έκθεση που όπως μαθαίνουμε είναι εντελώς ανασχεδιασμένη, με νέο όνομα, λογότυπο και με νέα σύγχρονα δεδομένα, όπως ψηφιακές καλύψεις, κλπ.

Οι εκθέσεις στη μετά covid εποχή

Στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, οι εκθέσεις αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για την προβολή και την πώληση προϊόντων, ειδικά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η σημασία τους είναι πιο εμφανής σήμερα παρά ποτέ, ειδικά σε μια εποχή όπου η τεχνολογία και οι καταναλωτικές συμπεριφορές εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, με την εισαγωγή ιδιαίτερα εξελιγμένων υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, νέων βελτιωμένων συστημάτων ασφαλείας, αλλά και αποδοτικότερων και οικονομικότερων θερμικών κινητήρων.

Advertisement

Αναμφίβολα ιδιαίτερα από φέτος που παρουσιάζονται τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα που έχουν παρουσιαστεί σε 12 μήνες την τελευταία δεκαετία, οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν πολλά να πουν στον κόσμο.

Αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες καθιστούν τις εκθέσεις ακόμα πιο σημαντικές, καθώς προσφέρουν μια άμεση πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις να δείξουν τις νέες τους δημιουργίες στο κοινό και στους επενδυτές.

Advertisement

Στατιστικές δείχνουν ότι οι επισκέπτες σε εκθέσεις αυτοκινήτων ιδιαίτερα οι τοπικές (όπως της Αθήνας) έχουν αυξηθεί κατά πάνω από 30% συγκριτικά με την προ-COVID εποχή, κάτι που υποδηλώνει την αυξημένη ζήτηση για φυσικές εκδηλώσεις.

Μια έρευνα του 2023 από την Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) έδειξε ότι περίπου το 70% των επιχειρηματιών βρίσκει τις εκθέσεις απολύτως αναγκαίες για την επικοινωνία με υπάρχοντες και πιθανούς πελάτες. Αυτό είναι αναγκαίο, καθώς η δια ζώσης επαφή προσφέρει μια εμπειρία που αναμφίβολα δεν μπορεί να αναπαραχθεί μέσω ψηφιακών καναλιών.

Πέρα από τις πωλήσεις, οι εκθέσεις παίζουν κρίσιμο ρόλο στο μάρκετινγκ. Επιτρέπουν στις εταιρείες να κτίσουν μια εικόνα μάρκας, να ενισχύσουν τις σχέσεις με τους πελάτες και να αναπτύξουν συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις. Η φυσική παρουσίαση ενός προϊόντος μπορεί να είναι αποφασιστική για την επιτυχία του, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντιληφθούν την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του απευθείας.

Advertisement

Συμπερασματικά, η αξία των εκθέσεων στη σύγχρονη εποχή είναι αδιαμφισβήτητη, ιδιαίτερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μετά την πανδημία, η ανάγκη για δια ζώσης εμπειρίες και αληθινή ανθρώπινη επαφή έχει επανέλθει δυναμικά, καθιστώντας τις εκθέσεις έναν ουσιαστικό πυλώνα για την ανάπτυξη και επιτυχία στη βιομηχανία.