Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκθέσεις Αυτοκινήτου παντού

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκθέσεις Αυτοκινήτου παντού

ΝΕΑ

Εκθέσεις Αυτοκινήτου παντού

ΝΕΑ

Σε απόλυτη έξαρση οι Εκθέσεις όλων των κλάδων και πλέον και του αυτοκινήτου, στη μετά covid εποχή.

Advertisement
Advertisement

Απόλυτα επιτυχημένες χαρακτηρίζονται -κυρίως- οι τοπικές Εκθέσεις αυτοκίνητων που γίνονται στην Ευρώπη, τις οποίες επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, σε μία χρονιά που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν πολλά νέα μοντέλα, ενώ και οι Κινέζοι δηλώνουν δυναμικό παρόν στην Ευρώπη.

Στη μετά covid εποχή λοιπόν, ο κόσμος αναβίωσε το θεσμό της έκθεσης, σε όλες της αγορές και πλέον και στο αυτοκίνητο, αφού παρά την αρχική άρνηση κάποιων αυτοκινητοβιομηχανιών να συμμετάσχουν, εκ των αποτελεσμάτων, η αγορά τους ωθεί να επιστρέψουν και σε αυτή τη μορφή προβολής. Τη λεγόμενη βιωματική!

 Σε αυτή την τάση επιστροφής των εταιρειών στα εκθεσιακά κέντρα, έχουν συμβάλλει και οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες κάνουν… πάρτι σε Ευρωπαϊκό έδαφος, προβάλλοντας τα προϊόντα τους, τα οποία καλούν τους Ευρωπαίους να τα νιώσουν, να τα αγγίξουν και να τα οδηγήσουν, διώχνοντας τις όποιες ποιοτικές υποψίες και αν υπάρχουν.

Advertisement
Advertisement

Πέρα όμως από τις τοπικές εκθέσεις, αργά αλλά σταθερά, τα πάνω τους δείχνουν να παίρνουν και οι -αναμφίβολα- πανάκριβες διεθνής εκθέσεις αυτοκινήτου, όπως της Γενεύης. Μάλιστα η φετινή, παρά τις απουσίες αυτοκινητοβιομηχανιών, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην προσέλευση του κόσμου, ο οποίος βίωσε, μεταξύ άλλων και αρκετές νέες Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες! Αυτό ήδη έχει βάλει σε σκέψη τους μεγάλους ομίλους για το αν πρέπει να αναθεωρήσουν την τακτική τους να απέχουν από της μεγάλες -και αναμφίβολα- πανάκριβες εκθέσεις.

Και αυτό γιατί στις τοπικού χαρακτήρα εκθέσεις όπως του Βερολίνου, της Πράγας, της Σόφιας κλπ, σχεδόν όλες είναι παρούσες, αφού έχουν απτό και μετρήσιμο εμπορικό αποτέλεσμα. Στη Διεθνή της Γενεύης για παράδειγμα, δεν πουλάνε…

Το αυτοκίνητο, όπως και η μοτοσυκλέτα, απευθύνονται στην… αληθινή ζωή, όπως είπε πρόσφατα στέλεχος μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας.
Και η εξίσωση είναι γνωστή: Αληθινή ζωή = Μαθαίνω πρώτος + Δοκιμάζω + Συνομιλώ +Λύνω απορίες + αποφασίζω = Εκθέσεις.

Advertisement

Για του λόγου το αληθές, οι διοργανωτές της Γενεύης ανακοίνωσαν ότι και του χρόνου θα γίνει η εκθεση, από τις 17-23 Φεβρουαρίου 2025. Ο Σάντρο Μεσκίτα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «GSIS» («Geneva International Motor Show»), σε δήλωσή του είπε σχετικά: «Η εφετινή έκθεση απέδειξε τη σημαντικότητά της, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συναντηθούν οι επαγγελματίες και το ευρύ κοινό ώστε να ανταλλάξουν απόψεις, να ανακαλύψουν και να ζήσουν μια (νέα) εμπειρία».

Σημειώστε πως και στην Ελλάδα θα γίνει φέτος η μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου, τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Metropolitan EXPO.

Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι!