Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν θα γίνει στο Χόκενχαϊμ το γερμανικό GP

Ελλάδα 5:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα γίνει στο Χόκενχαϊμ το γερμανικό GP

FORMULA 1

Δεν θα γίνει στο Χόκενχαϊμ το γερμανικό GP

FORMULA 1

Ο Georg Seiler, επικεφαλής της πίστας του Χόκενχαϊμ, ανακοίνωσε πως δε θα φιλοξενήσουν φέτος το Γερμανικό GP.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στο φετινό πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, φιγουράρει στις 19 Ιουλίου αγώνας επί Γερμανικού εδάφους ο οποίος αρχικά βάσει συμβολαίου ήταν προγραμματισμένος στο Νίρμπουργκρινγκ.

Όπως ίσως γνωρίζετε μετά τα γνωστά προβλήματα της διοργάνωσης αγώνα στη Γερμανία, ο Μπέρνι Έκλεστον δέχτηκε να διεξάγεται εναλλάξ το GP σε Νίρμπουργκρινγκ και Χόκενχάιμ. Η εν λόγω συμφωνία ήταν λειτουργική για τουλάχιστον μια εξαετία. Μετά την πτώχευση όμως του Νίρμπουργκρινγκ και την αλλαγή ιδιοκτησίας τα πράγματα περιπλέχθηκαν. Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν τα βρήκαν με τον Ecclestone που προσπάθησε να μεταφέρει για φέτος το Γερμανικό GP στο Χόκενχάιμ όπου είχε γίνει και πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε και τώρα το Γερμανικό GP είναι έωλο. Δεδομένου πως είμαστε ήδη στο Μάρτιο και περιθώρια για θεαματικές ανατροπές δεν υπάρχουν, λογικά οι επιλογές είναι δυο: Ή δε θα γίνει Γερμανικό GP ή θα υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή στα δεδομένα για το Νίρμπουργκρινγκ.

Δεδομένου πως από το 1960 μέχρι σήμερα διεξάγεται ανελλιπώς Γερμανικό GP (σ.σ: το 2007 έγινε επί Γερμανικού εδάφους στο Νίρμπουργκρινγκ το Ευρωπαϊκό GP) προσωπικά δε θα στοιχηματίζαμε εναντίον του. Πόσο μάλλον αφού έχουμε ακούσει τον Toto Wolff, διευθυντή αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes να μας λέει: «Εμείς σαν εταιρεία είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε οικονομικά ώστε να γίνει ο αγώνας επί Γερμανικού εδάφους».

Αν ο Ecclestone αποφασίσει να μη γίνει ο αγώνας πρέπει να ενημερώσει άμεσα τη FIA για να τον βγάλει από το πρόγραμμα.

Advertisement