Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκινά η παραγωγή του CUPRA Formentor e-Hybrid

Ελλάδα 12:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκινά η παραγωγή του CUPRA Formentor e-Hybrid

ΝΕΑ

Ξεκινά η παραγωγή του CUPRA Formentor e-Hybrid

ΝΕΑ

Η plug-in υβριδική εκδοχή του crossover της CUPRA, η οποία είναι διαθέσιμη για παραγγελία, «καίει» μόλις 1,4 λτ./100 χλμ. και παράγει μειωμένους ρύπους.

Advertisement
Advertisement

Λίγους μήνες μετά την άφιξη του CUPRA Formentor με τον κινητήρα βενζίνης στη χώρα μας, η σπορ εταιρεία βάζει στη γραμμή συναρμολόγησης και την plug-in υβριδική έκδοση, e-Hybrid.

Το Formentor e-Hybrid, το οποίο είναι το δεύτερο PHEV μοντέλο της CUPRA μετά το Leon, είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία. Η έκδοση με τους 245 ίππους θα φτάσει στις αντιπροσωπείες τον ερχόμενο μήνα (Μάρτιο), ενώ λίγο αργότερα θα αφιχθεί και η λιγότερο ισχυρή, με τους 204.

Παράλληλα, όπως ανακοινώνει η CUPRA, σε πρώτη φάση, η ημερήσια παραγωγή του crossover της θα αντιστοιχεί σε 100 αντίτυπα, ενώ εντός του τρέχοντος έτους θα λανσαριστεί και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το el-Born.

Advertisement
Advertisement

Ο Πρόεδρος των SEAT και CUPRA,  Wayne Griffiths, χαιρέτισε την επερχόμενη άφιξη του Formentor e-Hybrid στην παγκόσμια αγορά, δηλώνοντας πως το μοντέλο θα δώσει μεγάλη ώθηση στον «διπλασιασμό των πωλήσεων της εταιρείας» συγκριτικά με το 2021.

«Στόχος μας για το 2021 είναι το Formentor να εκπροσωπεί το 50% των πωλήσεων της CUPRA, οι μισές εκ των οποίων θα αφορούν plugin υβριδικές εκδόσεις», πρόσθεσε ο Griffiths.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το CUPRA Formentor e-Hybrid ενσωματώνει ένα κινητήριο σύνολο που απαρτίζεται από έναν 1.400αρη βενζινοκινητήρα (TSI) των 150 ps, ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 115 ps και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13 kWh, η οποία χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 55 χλμ.

Συνδυαστικά παράγονται 245 ps και 400 Nm ροπής, νούμερα που επιτρέπουν στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7.0 sec.

Advertisement

Επιπροσθέτως, η μεικτή κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από 1,4 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 31 γρμ./χλμ. (αμφότερες οι τιμές είναι βάσει WLTP).

Επιπροσθέτως, το plug-in υβριδικό Formentor διατίθεται και σε μια έκδοση των 204 ps, η οποία επίσης παράγει 350 Nm ροπής, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 7,8 sec.

Advertisement

Το CUPRA Formentor e-Hybrid παράγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρτορέλ και συγκεκριμένα στη νέα γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου, στην οποία παράγονται αποκλειστικά υβριδικά μοντέλα.

Διαβάστε επίσης:
Και με 1.5 TSI 150 ίππων το CUPRA Formentor
Συνεργασία ανοιχτής θαλάσσης για VW και Cupra
Έρχεται το «καυτό» CUPRA Formentor VZ5