Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το «καυτό» CUPRA Formentor VZ5

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το «καυτό» CUPRA Formentor VZ5

ΝΕΑ

Έρχεται το «καυτό» CUPRA Formentor VZ5

ΝΕΑ

Υπό την κωδική ονομασία “VZ5” η νέα, ισχυρή έκδοση θα ενσωματώνει τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αγωνιστικά.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο στη χώρα μας είναι το δυναμικό SUV της CUPRA, Formentor, το οποίο ξεχωρίζει για την «επιθετική» του σχεδίαση, το κομψό εσωτερικό και τις ισχυρές του επιδόσεις. Σύντομα, ωστόσο, θα προστεθεί και μια ακόμα πιο “καυτή” έκδοση.

Σχεδιασμένο πάνω στην πλατφόρμα MQB Evo του ομίλου VW, το “απλό” Formentor φέρει μήκος 4,450 μ., 1,839 μ. πλάτος, 1,511 μ., ύψος, ενώ το μεταξόνιό του  αντιστοιχεί σε 2.,680 μ.

Στο μπροστινό μέρος συναντάται μια επιβλητική γρίλια, ένας μεγάλος προφυλακτήρας, δυναμικοί LED κεντρικοί προβολείς, ενώ το καπό «κοσμείται» από έντονες γραμμώσεις. Στο πίσω μέρος παρατηρείται μια οριζόντια λεπτή γραμμή που ενοποιεί τα φωτιστικά σώματα (αντίστοιχη με του Leon), ενώ όμορφη πινελιά συνιστούν οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, διακρίνεται για τις γρήγορες επιδόσεις του, τις οποίες εξασφαλίζει ο 2λιτρος turbo κινητήρας των 310 ίππων, με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων.

Το “καυτό” Formentor VZ5

Advertisement

Όπως, όμως, είναι ήδη γνωστό, το CUPRA Formentor θα λανσαριστεί και σε μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία “VZ5” και τροφοδοτείται από τον πεντακύλινδρο σε σειρά κινητήρα του ομίλου VW.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα τούρμπο μοτέρ βενζίνης των 2,5 λίτρων, ο οποίος έχει απόδοση 400 ίππων και τροφοδοτεί, μεταξύ άλλων, το Audi RS Q3.

Το Cupra Formentor VZ5

Advertisement

Σημειώνεται πως πέρα από μεγαλύτερη ισχύ, το CUPRA Formentor VZ5 θα ενσωματώνει και δυναμικές τεχνολογίες, που, όπως αναφέρει η εταιρεία, αντλείται από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Το CUPRA Formentor αντιπροσωπεύει την ουσία της μάρκας, αλλά η προσθήκη ενός ακόμη πιο ακραίου πεντακύλινδρου κινητήρα στην οικογένεια – μαζί με άλλους επτά κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων PHEV – θα το καταστήσει ένα όχημα που προκαλεί τον ενθουσιασμό. Αυτός είναι ο στόχος της CUPRA Tribe και η νέα έδκοση θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε νέους πελάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Wayne Griffiths, Πρόεδρος της CUPRA και της SEAT.

Η νέα, ισχυρή έκδοση θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου, ανήμερα της τρίτης επετείου της μάρκας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Κατασκευάζονται τα πρώτα Cupra Formentor

5 νέα ηλεκτρικά από SEAT & Cupra

To 2024 θα δούμε το ηλεκτρικό CUPRA Tavascan