Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia Niro EV: Με μπόνους όφελος και πιο προσιτό από ποτέ (+τιμή)

Ελλάδα 2:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia Niro EV: Με μπόνους όφελος και πιο προσιτό από ποτέ (+τιμή)

ΝΕΑ

Kia Niro EV: Με μπόνους όφελος και πιο προσιτό από ποτέ (+τιμή)

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική έκδοση του compact SUV της Kia διατίθεται με σημαντικό όφελος αγοράς, χάριν μίας προωθητικής ενέργειας της εταιρείας και της κρατικής επιδότησης.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία γενιά του Kia Niro εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή με την ξεχωριστή σχεδιαστική αισθητική του. Μάλιστα, δεν άργησε να γίνει δημοφιλές ανάμεσα στο ευρύ κοινό, αλλά και να αποσπά βραβεία λόγω των πολλών και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει χάρη στον κομψό σχεδιασμό, την ευρυχωρία, το μινιμαλιστικό εσωτερικό και την προηγμένη τεχνολογία από την οποία διακατέχεται.

Με τον ερχομό του, το Kia Niro τοποθετήθηκε πάνω από το Stonic και κάτω από το Sportage. Ο λόγος έγκειται στις διαστάσεις, με το μήκος του αμαξώματος να φτάνει τα 4,42 μέτρα, το πλάτος τα 1,82 και το ύψος τα 1,54 μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Στην ουσία, πρόκειται για χαρακτηριστικά που έχουμε δει σε όλες του τις εκδόσεις, από τις υβριδικές, μέχρι την αμιγώς ηλεκτρική.

Στην τελευταία, η μπαταρία LFP των 64,8 kWh εξασφαλίζει θεωρητική αυτονομία στα περίπου 480 χιλιόμετρα. Αυτή με τη σειρά της τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και αποδίδει 204 ίππους.

Τώρα, το αμιγώς ηλεκτρικό Kia Niro διατίθεται (αποκλειστικά στην έκδοση Titanium) με την προωθητική ενέργεια «Kia EV Bonus», συν το επιπλέον όφελος των 8.000 ευρώ από την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά II».

Advertisement

Συνεπώς, η τιμή λιανικής του Kia Niro EV (στην εξοπλιστική έκδοση Titanium) που είναι στις 47.990 ευρώ, πέφτει κατακόρυφα και το ηλεκτρικό SUV διατίθεται με μόλις 31.990 ευρώ. Σημείωση, πως η προωθητική ενέργεια έχει να κάνει με το υπάρχον στοκ της Kia μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων.