Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Συνεργασία ανοιχτής θαλάσσης για VW και Cupra

Ελλάδα 16:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία ανοιχτής θαλάσσης για VW και Cupra

Mobility

Συνεργασία ανοιχτής θαλάσσης για VW και Cupra

Mobility

Η Volkswagen επενδύει πολλά στα ηλεκτρικά οχήματα και όπως φαίνεται δεν αρκείται σε αυτά που έχουν τροχούς, καθώς η συνεργασία της με την Silent-Yachts θα μας δώσει πολλά και ενδιαφέροντα νέα στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, η πρώτη επαφή με την Silent-Yachts έγινε το 2019 και αυτό οδήγησε σε συνομιλίες διαρκείας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Αυτές οι συζητήσεις άνοιξαν το δρόμο για μια συνεργασία που θα δώσει τη δυνατότητα στα σκάφη της Silent-Yachts να χρησιμοποιούν το κιτ ηλεκτροκίνησης που περιλαμβάνει την πλατφόρμα MEB της Volkswagen. Οι εταιρείες δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις σχετικές ανακοινώσεις αλλά φαίνεται ότι η Silent-Yachts θα χρησιμοποιεί μπαταρίες στο «πακέτο» που ορίζει η πλατφόρμα MEB των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Γερμανικού Ομίλου. Η Volkswagen αντιστοίχως, ανέφερε πως η μεταξύ τους συνεργασία θα ωφελήσει τη δική της πλευρά, καθώς θα αυξήσει την παραγωγή της πλατφόρμας και των μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει στα μελλοντικά σκάφη να είναι πιο προσιτά, ενώ φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η Volkswagen ενδιαφέρθηκε για την κατασκευή γιοτ, η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να αυξήσει περαιτέρω τον ενθουσιασμό της για την ηλεκτροκίνηση, να δείξει τα δυνατά τεχνολογικά σημεία της πλατφόρμας και να δείξει ότι η οδηγική απόλαυση, οι μεγάλες αποστάσεις, η ομαλή κρουαζιέρα και η καθαρή κινητικότητα είναι κάτι επίσης εφικτό για χρήση στην ανοικτή θάλασσα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Volkswagen έβαλε την Cupra να βοηθήσει την Silent-Yachts να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο με μια «σύγχρονη πινελιά». Είναι ένα διώροφο που διαθέτει καθαρές γραμμές καθώς και όλες τις σχεδόν οριζόντιες να είναι εξοπλισμένες με ηλιακούς συλλέκτες. Το σκάφος αξίζει να σημειώσουμε πως επωφελείται από τη χρήση όχι μιας αλλά τεσσάρων εφαρμογών της πλατφόρμας MEB. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το πρώτο σκάφος με τεχνολογία MEB θα παρουσιαστεί το 2022 και στη συνέχεια, η Silent-Yachts ανέφερε πως θα μπορεί να κατασκευάζει πάνω από 50 σκάφη ετησίως.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Νέος αρχιμηχανικός στη Volkswagen 

Advertisement

Θα έχει και Drift Mode το νέο Audi RS3 με τους 420 ίππους;

VW Golf: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020

 

Advertisement