Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέοι τα θύματα των ελληνικών δρόμων

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέοι τα θύματα των ελληνικών δρόμων

ΝΕΑ

Νέοι τα θύματα των ελληνικών δρόμων

ΝΕΑ

Έφηβοι και νέοι οδηγοί κινδυνεύουν περισσότερο στους δρόμους στην Ελλάδα. Απαιτείται άμεση δράση με σύμπραξη Πολιτείας και φορέων για την προστασία τους. Αυτό προέκυψε ως πολύτιμο συμπέρασμα, από την Ημερίδα YEARS για την Οδική Ασφάλεια των νέων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με εξαιρετική επιτυχία και παρουσία πλήθους εκπροσώπων της Πολιτείας και φορέων για την Οδική Ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YEARS για την ασφάλεια των νέων στο δρόμο. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και ο στρατηγικός εταίρος του στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Βάσει πολυάριθμων στατιστικών που αφορούν και τη χώρα μας, οι νέοι οδηγοί διατρέχουν 2 με 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμπλακούν σε θανατηφόρο ή άλλο δυστύχημα σε σχέση με τους πιο έμπειρους οδηγούς. Επίσης, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί συγκεκριμένα στην προστασία των εφήβων και νεαρών ανδρών που, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιπροσωπεύουν το 72% και 82% αντίστοιχα των θυμάτων από τροχαίο συμβάν σε αυτές τις ηλικίες.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με στοιχεία, μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν επίσης οι έφηβοι και νεαροί οδηγοί και επιβάτες που κινούνται με δίκυκλα, σε επαρχιακές οδούς. Σύμφωνα και με σχετική έκθεση που δημοσίευσε το ETSC, η χώρα μας διατηρεί την πρωτιά και στις συγκρούσεις με μόνο ένα όχημα (single-vehicle collisions) με κύρια αίτια την υπερβολική ταχύτητα, την απόσπαση προσοχής και το αλκοόλ, με θύματα κυρίως νέους οδηγούς και επιβάτες.