Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari ετοιμάζει το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari ετοιμάζει το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Η Ferrari ετοιμάζει το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

ΝΕΑ

H απάντηση της Ferrari στην ηλεκτρική επέλαση της Tesla θα είναι η πιο εντυπωσιακή δυνατή, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της μάρκας κ. Sergio Marchionne, το νέο ηλεκτρικό supercar της μάρκας θα είναι το πιο γρήγορο στον πλανήτη. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρό άνδρα της Ferrari (αλλά και της Fiat-Chrysler) ο κόσμος είναι εντυπωσιασμένος με την Tesla και τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Όμως και χωρίς να θέλει να μειώσει την προσπάθεια και το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο ιδιοκτήτης της αμερικάνικης φίρμας, ο Elon Musk, ο Marchionne τονίζει ότι είναι εφικτό να κάνει και η Ferrari ό,τι και η Tesla.

Άλλωστε μια ηλεκτρική Ferrari θα δώσει την ευκαιρία στον Marchionne να κλέψει πωλήσεις αλλά και «δόξα» από την Tesla, η οποία αυτή τη στιγμή ουσιαστικά εκπροσωπεύει το premium ηλεκτρικό κομμάτι της αγοράς.

Πάντως τη μετάβαση αυτή προς τον ηλεκτρισμό η Ferrari θα την κάνει σταδιακά, αφού μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς η εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο της πλάνο στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και υβριδικά αυτοκίνητα, εκτός από την υπάρχουσα κορυφαία Ferrari LaFerrari Aperta. Από εκεί και πέρα η μετάβαση προς τον ηλεκτρισμό είναι εύκολη, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Marchionne.

Advertisement
Advertisement

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Ferrari δεν έχει επενδύσει τόσο πολύ όσο άλλοι κατασκευαστές στην ηλεκτροκίνηση. Πλέον όμως και εν όψει του αυξημένου στόχου πωλήσεων της εταιρείας (πάνω από 10.000 αυτοκίνητα το χρόνο) η στροφή προς τα υβριδικά αυτοκίνητα και τον ηλεκτρισμό είναι επιβεβλημένη για τη μάρκα.

Και μέσα σε αυτό το «παιχνίδι» ο Marchionne έχει πλέον αποφασίσει να προετοιμάσει για το –άμεσο– μέλλον και τη Ferrari. Άλλωστε σε προηγούμενη συνέντευξή του ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού ομίλου δήλωσε ότι μέχρι το 2025 λιγότερα από τα μισά αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα έχουν κινητήρα βενζίνης ή diesel, αφού τα περισσότερα θα είναι υβριδικά, ηλεκτρικά ή με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Aperta 640