Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο τιμόνι της Ferrari σε κάνει… μάγκα!

Ελλάδα 0:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο τιμόνι της Ferrari σε κάνει… μάγκα!

ΝΕΑ

Το νέο τιμόνι της Ferrari σε κάνει… μάγκα!

ΝΕΑ

Για όσους έχουν τα λεφτά αλλά όχι και τα «χέρια» να οδηγήσουν μία Ferrari, η ιταλική μάρκα τους έφτιαξε ένα τιμόνι που τους κάνει μάγκες.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari φέρνει επανάσταση στην τεχνολογία των αυτοκινήτων δρόμου με τα σχέδιά της να ενσωματώσει τιμόνια τύπου Formula 1 στα μελλοντικά της supercars.

Πρόσφατα αποκαλυφθείσες καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτουν τη φιλοδοξία της Ferrari να εξοπλίσει τα οχήματά της με τιμόνια εμπνευσμένα από τους αγώνες που διαθέτουν ρυθμιζόμενους διακόπτες, υποσχόμενα ένα κορυφαίο επίπεδο ελέγχου για τους οδηγούς.

Με τη δυνατότητα χειροκίνητου χειρισμού της κατανομής της ροπής στους τροχούς απευθείας από το ίδιο το τιμόνι, η Ferrari στοχεύει να προσφέρει μια εμπειρία που μοιάζει με την οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου που έχει κερδίσει το Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα περιλαμβάνει την μεγιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης με τη δυνατότητα ανεξάρτητης κατανομής ροπής σε κάθε τροχό, γεγονός που υποδηλώνει την ενσωμάτωση είτε ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης με μεμονωμένους κινητήρες ανά τροχό είτε ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης με προηγμένες δυνατότητες torque vectoring.

Τα πατενταρισμένα σχέδια παρουσιάζουν τιμόνια που θυμίζουν εκείνα που βρίσκονται στην 499P Modificata της Ferrari που είναι εστιασμένη στην πίστα..

Αυτό που διαφοροποιεί αυτά τα τιμόνια είναι η προσθήκη διακοπτών που επιτρέπουν την ακριβή διαμόρφωση της κατανομής της ροπής.

Advertisement

Αντί να βασίζονται αποκλειστικά στα αυτοματοποιημένα συστήματα κατανομής της ροπής, οι οδηγοί μπορούν να διαχειρίζονται ενεργά την υπερστροφή και την υποστροφή, επιτρέποντας να στήνουν το αυτοκίνητό τους πάνω στις απαιτήσεις της στιγμής.

Η Ferrari οραματίζεται τους έμπειρους οδηγούς να αξιοποιούν τις δυνατότητες του τιμονιού για να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, από τον έλεγχο της υποστροφής και της υπερστροφής μέχρι την εκτέλεση προηγμένων τεχνικών οδήγησης, όπως το drifting.

Advertisement

Στην ουσία, το καινοτόμο τιμόνι της Ferrari έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει τους οδηγούς σε πρωτοφανή επίπεδα δεξιοτήτων και ελέγχου, προσφέροντας μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια.

Αλλά και την ακεραιότητα του πανάκριβου αυτοκινήτου τους από τα ατυχήματα λόγω μειωμένων οδηγικών ικανοτήτων.

Advertisement