Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari 250 GT σπάει την μπάνκα σε δημοπρασία

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari 250 GT σπάει την μπάνκα σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Η Ferrari 250 GT σπάει την μπάνκα σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Μια απολύτως εμφανίσιμη Ferrari 250 GT LWB Spider California Competizione του 1959, πολύτιμο έργο του Scaglietti έχει πουληθεί παρακαλώ έναντι του ποσού των 17,99 εκατομμυρίων δολαρίων στη δημοπρασία RM Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Μια απίστευτη τιμή για ένα τετράτροχο με ζωντανή ιστορία εδώ και πολλά χρόνια… 

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτό η κλασσική 250 GT LWB California Spider υιοθετεί τον αριθμό πλαισίου 1451 GT και αποτελεί συλλεκτικό και σπάνιο κομμάτι αφού αποτελεί ένα από τα δύο μόνο δείγματα που κατασκευάστηκαν ποτέ με αμάξωμα από αλουμίνιο. Κάνοντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο επιθυμητό είναι το γεγονός πως κατέκτησε στο παρελθόν το τρίτο στην κατηγορία του και το πέμπτο στο συνολικό 24ωρο αγώνα Le Mans του 1959.

Advertisement
Advertisement

Μετά τον πιο διάσημο αγώνα αντοχής αυτοκινήτων στον κόσμο, το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε από τον Bob Grossman σε πλήθος αγώνων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Grand Prix Watkins Glen τον Σεπτέμβριο του 1959, αλλά και πληθώρα αγώνων στις Μπαχάμες.

Ferrari-250-GT-LWB-California-Spider-Auction-tsiro-640Ferrari-250-GT-LWB-California-Spider-Auction-inter-tsiro-640

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν την αποχώρησή του από τους σκληρούς αγώνες, το αυτοκίνητο έχει υποστεί μια ολοκληρωμένη αποκατάσταση με πιστοποίηση από την Ferrari Classiche, ενώ παράλληλα, πήρε το βραβείο για το καλύτερο στην κατηγορία Pebble Beach όπως επίσης και μια τιμητική πλατίνα στο Cavallino Classic.