Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» μια σούπερ σπάνια Jaguar XJR-15

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο «σφυρί» μια σούπερ σπάνια Jaguar XJR-15

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» μια σούπερ σπάνια Jaguar XJR-15

ΝΕΑ

Είναι βέβαιο ότι και η τιμή αυτού του συλλεκτικού supercar, θα προκαλέσει ανάλογη αίσθηση.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια περίοδο, αρχές της δεκαετίας του ’90, που η Jaguar ξεκινούσε την εξέλιξη της XJ220, δημιουργούσε επίσης ένα ακόμα supercar: την XJR-15. Η XJ220 θα παρουσιαζόταν με ένα κινητήρα V12, αλλά τελικά παρουσιάστηκε με ένα V6 σύνολο, που έπιανε υψηλή απόδοση χάρη στη χρήση δύο turbo. Η XJR-15 από την άλλη, είχε το 12κύλινδρο σύνολο της Jaguar, με απόδοση 450 ίππων και τελική ταχύτητα τα 307 χλμ./ώρα.

Οι επιδόσεις για την εποχή ήταν ζηλευτές αλλά αυτός ο V12 των 6,0 λίτρων, άφησε εποχή κυρίως για τον απαράμιλλο ήχο του.

Κατασκευάστηκαν μόλις 50 μονάδες, για μια σειρά αγώνων της κατηγορίας Jaguar Sport Intercontinental Challenge, ενώ υπήρξαν και μερικά αυτοκίνητα που προορίζονταν για χρήση δρόμου. Η Jaguar είχε ανακοινώσει το 2004 πως θα προχωρήσει στην αναβίωση του μοντέλου από το τμήμα JaguarSport αλλά τελικά, ούτε καν στην κατασκευή του πρωτοτύπου δεν έφτασε.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, καθιστούν σαφές ότι η πώληση ενός τέτοιου supercar, είναι εξαιρετικά σπάνια φαινόμενο και όταν αυτό συμβαίνει, το αντίτιμο είναι πολύ υψηλό. Η τελευταία XJR-15 πουλήθηκε το 2022, έναντι του ποσού των 1,69 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι δεδομένο, ότι αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες, θα δημοπρατηθεί από την RM Sotheby’s σε πολύ υψηλότερη τιμή, καθώς στο κοντέρ της έχει γράψει μόλις 125 χιλιόμετρα!