Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Άγγλοι επενδύουν στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Άγγλοι επενδύουν στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Οι Άγγλοι επενδύουν στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο πόλεμος ενάντια στους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Αγγλία. Το βρετανικό κοινοβούλιο έχει ήδη αποφασίσει την παροχή κονδυλίων ώστε το κοινό να στραφεί σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες θα δαπανήσει η Aγγλία προκειμένου να στρέψει τους πολίτες της σε ηλεκτρικά οχήματα και αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται επιδοτήσεις για τους υποψήφιους αγοραστές, αλλά και μεγάλες επενδύσεις στην έρευνα για νέες τεχνολογίες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε μέσα από το Newsauto, η πόλη του Λονδίνου θα επιβάλει από τα τέλη του μήνα ειδικό τέλος, σε καθημερινή βάση, για τα μοντέλα Euro4, βενζίνης ή ντίζελ, που κινούνται στο κέντρο. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες πόλεις της χώρας. Για παράδειγμα η Οξφόρδη σκέφτεται να φτιάξει ζώνες κυκλοφορίας όπου θα κινούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα στη Βρετανία κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σενάρια που αφορούν την σταδιακή απόσυρση των ντίζελ αυτοκινήτων καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν οι υψηλές εκπομπές NOx. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, που εκπέμπουν υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου και τα ανάλογα σωματίδια, πιστεύεται ότι ευθύνεται για τους 40.000 και πλέον θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι εξίσου σκληρή στάση απέναντι στα ντίζελ θα υιοθετήσουν και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και έτσι ο συγκεκριμένος τύπος καυσίμου θα περιορίσει τα μερίδιά του.