Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα υβριδικά απειλούν τα βενζινοκίνητα σε πωλήσεις στην Ελλάδα

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα υβριδικά απειλούν τα βενζινοκίνητα σε πωλήσεις στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Τα υβριδικά απειλούν τα βενζινοκίνητα σε πωλήσεις στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Όσοι αγοράζουν καινούργια αυτοκίνητα επιλέγουν πλέον πιο «πράσινα» αυτοκίνητα ή όσα έχουν χαμηλότερη κατανάλωση σε καύσιμο…

Advertisement
Advertisement

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο έβγαλαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το μήνα Ιανουάριο, ο οποίος και όπως θα διαβάσατε στο Newsauto, είχε σημαντική άνοδο συγκριτικά με το 2023.

Συγκεκριμένα και αναλύοντας το καύσιμο που επιλέγουν για τα οχήματά τους οι νέοι αγοραστές, διαπιστώνουμε πως την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο την έχουν οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων.

Η άνοδος αγγίζει το 12,1%, ενώ σε απόλυτο αριθμό το μερίδιο επί του συνόλου της αγοράς, φτάνει στο 36%. Με αυτό το ποσοστό τα υβριδικά βρίσκονται στη δεύτερη θέση, πίσω από τα αμιγώς βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Φτάνουν το 10% τα ηλεκτροκίνητα…

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου) , τα καινούργια αυτοκίνητα που πουλήθηκαν τον Ιανουάριο και κινούνται μόνο με βενζίνη άγγιξαν σε ποσοστό το 40,6%. Το εν λόγω ποσοστό ήταν μειωμένο κατά 6,6% συγκριτικά με το 2023, όπου τον αντίστοιχο μήνα ήταν στο 47,2%.

Με λίγα λόγια, φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου, τα υβριδικά να προσπεράσουν σε πωλήσεις τα αμιγώς βενζινοκίνητα, καθώς η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ τους είναι στο 4,6%.

Advertisement

Στην τρίτη θέση βρέθηκαν τα οχήματα diesel με ποσοστό 12,6%, ενώ ήταν αυτά που παρουσίασαν την μεγαλύτερη πτώση, η οποία άγγιξε το -7,2%. Από εκεί και πέρα, τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα λεγόμενα Plug-in hybrid (ηλεκτροκινητήρας που συνδυάζεται με θερμικό κινητήρα) άγγιξαν το 9,8% παρουσιάζοντας αύξηση 2,9%.

Τέλος τα υγραεριοκίνητα είχαν ποσοστό 1% (πτώση -1%), ενώ τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο άγγιξαν σε ποσοστό μόλις το 0,1%, από 0,3% που ήταν τον Ιανουάριου του 2023.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελληνικοί φόροι μαμούθ για ένα αυτοκίνητο
Απόσυρση από την Opel: Νέο αυτοκίνητο εδώ και τώρα!
Ραγδαία αύξηση των τιμών καυσίμων

Advertisement