Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι καύσιμο επιλέγουν οι Έλληνες για τα αυτοκίνητά τους;

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι καύσιμο επιλέγουν οι Έλληνες για τα αυτοκίνητά τους;

ΝΕΑ

Τι καύσιμο επιλέγουν οι Έλληνες για τα αυτοκίνητά τους;

ΝΕΑ

Διατηρήθηκαν ψηλά οι πωλήσεις αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν βενζίνη. Πτώση είχε το diesel ενώ τα ηλεκτρικά παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα…

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων ξεκίνησε πολύ καλά το 2024, με τις πωλήσεις να αγγίζουν τις 12.773 μονάδες. Η ποσοστιαία άνοδος άγγιξε το 21,3% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2023 και όπως φαίνεται αλλά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η άνοδος θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Η επιλογή των πελατών ήταν και πάλι τα οχήματα ελευθέρου χρόνου ενώ με τη σειρά του το Segment B είχε τις περισσότερες ταξινομήσεις.

Από τις 13.000 σχεδόν μονάδες που ταξινομήθηκαν τον Ιανουάριο ποιο ήταν το αγαπημένο καύσιμο όσων επέλεξαν να αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο; Στο Newsauto έχουμε την απάντηση αλλά και τα στοιχεία που μας δείχνουν τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.

Advertisement
Advertisement

Βεζίνη και υβριδικά…

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 40,6% επέλεξε αυτοκίνητο με καύσιμο τη βενζίνη. Συνολικά ταξινομήθηκαν 5.184 αυτοκίνητα. Ακολούθησαν τα υβριδικά με ποσοστό 36% και απόλυτο αριθμό τις 4.593 μονάδες. Το diesel συνέχισε την πτωτική του πορεία αλλά κατάφερε να ήταν τρίτο σε προτιμήσεις με ποσοστό 12,6% και συνολικά 1.607 πωλήσεις.

Αναφορικά με τα αυτοκίνητα που μπαίνουν (και) στην πρίζα, τα αμιγώς ηλεκτρικά, έφτασαν τις 451 μονάδες (ποσοστό 3,5%), ενώ τα Plug-in hybrid, δηλαδή αυτά που συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα, άγγιξαν το 6,3% (799 πωλήσεις). Λίγες ήταν οι ταξινομήσεις με καύσιμο το υγραέριο (131) ενώ ελάχιστες με καύσιμο το φυσικό αέριο (8).

Advertisement

Να σημειώσουμε πως στην περίπτωση των λιανικών πωλήσεων η πρώτη επιλογή ήταν τα υβριδικά με ποσοστό 47,8% ενώ αντίστοιχα στα fleet η πρώτη επιλογή ήταν η βενζίνη με ποσοστό 38,7%. Μεγάλη ήταν η διαφορά αναφορικά με τα ηλεκτρικά, καθώς μόλις το 1,4% των ιδιωτών επέλεξε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε αντίθεση με τα fleet (leasing, rent a car κ.λπ) όπου το ποσοστό ήταν στο 5,4%.

Advertisement

Πωλήσεις ανά καύσιμο *
Βενζίνη: 5.184
Υβριδικά: 4.593
Diesel: 1.607
Plug-in hybrid: 799
Ηλεκτρικά: 451
Υγραέριο (&βενζίνη): 131
Φυσικό αέριο (&βενζίνη): 8
* Ιανουάριος 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται πολλά νέα και ωραία ηλεκτρικά Peugeot
Toyota: Πρώτη στον κόσμο αδιαφορώντας για τα ηλεκτρικά
Πόσα ηλεκτρικά ταξί έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

 

Advertisement