Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Veloster N από τον Σεπτέμβριο

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Veloster N από τον Σεπτέμβριο

ΝΕΑ

Hyundai Veloster N από τον Σεπτέμβριο

ΝΕΑ

Το δεύτερο προϊόν που προέρχεται από την σπορ υπομάρκα Hyundai N, μετά το i30 N, είναι η έκδοση επιδόσεων του νέου Veloster που παρουσιάστηκε στο Auto Show του Ντιτρόιτ, δίνοντας τροφή για μεγάλη και ενδιαφέρουσα κουβέντα στους λάτρεις των αυτοκινήτων με οδηγικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με το hot hatch, μια υπερτροφοδοτούμενη μονάδα 2.0 λίτρων που διαθέτει 275 ίππους και ροπή 353 Nm ενώ συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Η Hyundai δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη συγκεκριμένες προδιαγραφές απόδοσης, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το νέο Veloster N θα πρέπει να έρχεται πολύ κοντά σε απαιτούμενο χρόνο μέχρι τα πρώτα 100 km/h από στάση. Όπερ σημαίνει 6,1 sec…

Το νέο Hyundai Veloster N θα πρέπει να είναι αρκετά διασκεδαστικό στο δρόμο, καθώς υιοθετεί βελτιστοποιημένη γεωμετρία για γραμμική συσσώρευση ροπής και ακρίβεια εξόδου στις στροφές με περιορισμένες κλίσεις αμαξώματος, διακριτική πίσω αεροτομή που ενισχύει την κάθετη δύναμη, αλλά και μια μελετημένη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, καθώς και μια ειδική λειτουργία οδήγησης N εστιασμένη σε πίστα.

Advertisement
Advertisement

2019-hyundai-veloster-n-tsiro-640

Ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης βελτιώνει περαιτέρω την πρόσφυση, ενώ η πέδηση προέρχεται από εμπρός δισκόφρενα 13 ιντσών και 11,8 ιντσών πίσω. Αν κοιτάξουμε το Hyundai Veloster N του 2019 από έξω, αποκαλύπτονται οι νέοι πρόσθιοι και οπίσθιοι προφυλακτήρες, τη διαφορετική γρίλια στη μάσκα αλλά και τις πλαϊνές ποδιές, την αεροτομή και τον πίσω διαχύτη που φιλοξενεί τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των τεσσάρων εξωτερικών χρωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ονομάζονται Ultra Black, Chalk White, Racing Red και N-exclusive Performance Blue, μαζί με ζάντες αλουμινίου 18 ή 19 ιντσών, σε ελαστικά 225/40 Michelin Pilot SuperSport ή Pirelli P-Zero 234/35. Τα ειδικά εμπρός σπορ καθίσματα, το εξειδικευμένο τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων, μαζί με τα N-λογότυπα, τα όργανα N-design υπενθυμίζουν στους χρήστες τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου από μέσα.

Advertisement

2019-hyundai-veloster-n-inter-tsiro-640

Η Hyundai θα ξεκινήσει να διαθέτει το Veloster N στις Ηνωμένες Πολιτείες το τέταρτο τρίμηνο του έτους και όλα τα αυτοκίνητα θα συναρμολογηθούν στην Κορέα από τον Σεπτέμβριο του 2018 και έπειτα.

Advertisement