Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα ηλεκτρικό Koenigsegg Regera είναι εύκολο να φτιαχτεί

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα ηλεκτρικό Koenigsegg Regera είναι εύκολο να φτιαχτεί

ΝΕΑ

Ένα ηλεκτρικό Koenigsegg Regera είναι εύκολο να φτιαχτεί

ΝΕΑ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Christian von Koenigsegg, ο λόγος για τον οποίο δεν παρουσιάζεται (ακόμα) ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από την Koenigsegg είναι γιατί ο ίδιος πιστεύει πολύ στο συναίσθημα που δημιουργεί ο ήχος του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατά τα άλλα, το αμιγώς ηλεκτρικό Regera, μπορεί να κατασκευαστεί πολύ εύκολα!

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Το συγκλονιστικό Koenigsegg Regera είναι το υβριδικό hypercar που βάζει για τα καλά την εταιρεία στο χορό των αυτοκινήτων του είδους. Έχει ήδη πουλήσει όλα τα αντίτυπα που έχουν κατασκευαστεί (80) έναντι 1,9 εκατομμυρίων ευρώ. Με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες και τον biturbo 5λιτρο V8 κινητήρα του, κάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,8”, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 400 χλμ./ώρα.

koenigsegg-regera-boi-530

Ο ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας, Christian von Koenigsegg, σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε πως το να φτιαχτεί μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου είναι αρκετά εύκολο μια και η υποδομή υπάρχει. Ουσιαστικά θα είναι μια έκδοση του αυτοκινήτου από το οποίο θα λείπει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και στη θέση του θα μπορούν να τοποθετηθούν μπαταρίες που να «εκτοξεύουν» την αυτονομία σε πολύ υψηλά επίπεδα. Προβλέποντας πως το μέλλον θα είναι ηλεκτρικό σε ότι αφορά την αυτοκίνηση, ο Christian von Koenigsegg υπογράμμισε πως το μόνο που τον κρατάει από το να εγκρίνει την παραγωγή μιας τέτοιας έκδοσης, είναι ο ήχος του κινητήρα που τονίζει το συναίσθημα και ολοκληρώνει την εμπειρία της οδήγησης ενός Regera.

Advertisement

koenigsegg-regera-boi-640