Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Koenigsegg των 24 καρατίων

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Koenigsegg των 24 καρατίων

ΝΕΑ

H Koenigsegg των 24 καρατίων

ΝΕΑ

Εμίρης στο Ντουμπάι παράγγειλε μια Koenigsegg Jesko Attack Odin με αμέτρητα ανθρακονήματα και χρυσό 24 καρατίων.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζουμε καλά ότι στις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου κυκλοφορούν αυτοκίνητα που δεν μπορούμε να συναντήσουμε πουθενά αλλού στον κόσμο. Ο απλούστατος λόγος είναι ότι τα… φτωχαδάκια των εμιράτων κάθε φορά που βαριούνται μετρώντας τα διαμάντια τους, παραγγέλνουν ένα νέο αυτοκίνητο με ειδικές λεπτομέρειες προκειμένου να μην το έχει κανένας άλλος στον κόσμο.

Αυτό συνέβη πρόσφατα στο Ντουμπάι όπου ένας επιχειρηματίας παρέλαβε από την Koenigsegg τη μία και μοναδική Jesko Attack Odin. Όταν λέμε μία και μοναδική το εννοούμε καθώς το ακραίο αυτοκίνητο φτιάχτηκε μόνο σε ένα αντίτυπο σύμφωνα με όλα όσα ζήτησε ο αγοραστής.

Η μοναδική αυτής Jesko πρέπει στην κυριολεξία να βουτήχτηκε στα ανθρακονήματα και το χρυσό. Ότι υπάρχει πάνω σε αυτήν την Koenigsegg εκτός από τα τζάμια και τα ελαστικά είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα. Σαν να μην έφτανε αυτό, σε πολλά σημεία του αυτοκινήτου συναντάμε χρυσές λεπτομέρειες, από πραγματικό χρυσό 24 καρατίων.

Advertisement
Advertisement

Μερικά από τα σημεία που έχουν κατασκευαστεί από χρυσό είναι οι καθρέπτες, το λογότυπο, τα αεροδυναμικά φτερά στα πλευρικά, οι πινακίδες και η πίσω πτέρυγα. Στο εσωτερικό επίσης έχουμε χρυσά στοιχεία, ενώ έχει γίνει εκτεταμένη χρήση δέρματος αλκαντάρα και ανθρακονήματος.

Η Koenigsegg Jesjo Attack Odin κατασκευάστηκε σε 125 μονάδες και η συγκεκριμένη είναι μία και μοναδική. Είναι εξοπλισμένη με έναν V8 κινητήρα 5.0 λίτρων απόδοσης 1.280 ίππων και 1.000 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα βρίσκεται στο εξωπραγματικό νούμερο των 483 χλμ./ώρα με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Όσο για την τιμή της, η Koenigsegg Jesko Attack Odin του εμίρη κόστισε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ!