Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο μαγικό τρικ κρύβει το κλειδί της Koenigsegg Jesko

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο μαγικό τρικ κρύβει το κλειδί της Koenigsegg Jesko

ΝΕΑ

Ποιο μαγικό τρικ κρύβει το κλειδί της Koenigsegg Jesko

ΝΕΑ

Η πρώτη παράδοση του νέου Koenigsegg Jesko μας αποκάλυψε τα μυστικά του κλειδιού του supercar.

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα Koenigsegg Jesko ξεκίνησαν να παραδίδονται στους πελάτες σε Ευρώπη και Αμερική. Ένα από τα 125 εντυπωσιακά supercars που θα παραχθούν έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία και ο ενθουσιασμένος ιδιοκτήτης παρέλαβε το αυτοκίνητο με το… κλειδί στο χέρι.

Ο τυχερός ιδιοκτήτης διαπίστωσε ωστόσο ότι πριν καν μπει και οδηγήσει την μοναδική Jesko έπρεπε να ανακαλύψει τι συμβαίνει με το κλειδί του αυτοκινήτου το οποίο έμοιαζε περισσότερο με γλυπτό του μουσείου σύγχρονης τέχνης παρά με κλειδί αυτοκινήτου.

Το κλειδί της Jesko είναι πραγματικά από άλλον πλανήτη. Ο ιδιοκτήτης το παραλαμβάνει σε έναν ανθρακονημάτινο κύλινδρο με αλουμινένιες CNC λεπτομέρειες υπογεγραμμένες από τον ιδρυτή της εταιρείας Κρίστιαν φον Κένιγκσεγκ. Μέσα στον κύλινδρο υπάρχει μια αλουμινένια βάση που στηρίζει το κλειδί το οποίο με τη σειρά του είναι από δέρμα Desiato, όπως το δέρμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Οι εκπλήξεις πάντως στο κλειδί της Koenigsegg Jesko δεν σταματούν εκεί. Ένα μικρό κουμπί πάνω στο κλειδί είναι ικανό να ανοίξει ταυτόχρονα το καπό, το πορτμπαγκάζ και φυσικά τις πόρτες.

Advertisement

Αυτή η λειτουργία ονομάζεται Ghost Mode καθώς ανοίγει όλες τις πλευρές του αυτοκινήτου σαν να είναι ο Bubblebee από τους Transformers.

Advertisement

Αφού καταφέρεις να ενεργοποιήσεις την Jesko θα απολαύσεις τον V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων, τους 1.280 ίππους (1.600 ίπποι με χρήση βιοκαύσιμου), τα 1.000 Nm ροπής, το 9ταχυτο αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων και τα μόλις 1.420 κιλά. Σίγουρα ξεχάσεις το περίεργο κλειδί όταν βυθίσεις το πόδι σου στο γκάζι για πρώτη φορά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακούστε καλά, είναι ο κινητήρας του Koenigsegg Jesko! (+video)
Δείτε το Koenigsegg Jesko να σκορπά τρόμο (+video)
Πωλείται ένα από τα ελάχιστα Koenigsegg Regera

Advertisement