Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας;

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας;

ΝΕΑ

Ποιος ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας;

ΝΕΑ

Κατασκευαστής από τη Σουηδία δηλώνει έτοιμος να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας με αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το κυνήγι της ταχύτητας στα αυτοκίνητα είναι κάτι που εδώ και δεκάδες χρόνια εξήρε τη φαντασία των κατασκευαστών. Όλοι οι κατασκευαστές θέλουν να περηφανεύονται ότι έχουν το ταχύτερο όχημα στον κόσμο κυνηγώντας συνεχώς το απόλυτο ρεκόρ. Αυτήν τη στιγμή, αυτήν τη μάχη την έχει κερδίσει η Bugatti με το Chiron Super Sport 300+ στα 490,48 χλμ./ώρα, αν και πολλοί αμφισβητούν αυτό το ρεκόρ λόγω του ότι η Bugatti που έκανε το ρεκόρ δεν ήταν αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο «Χαλίφης» που θέλει να μπει στη θέση του «Χαλίφη» αυτήν τη φορά είναι η Koenigsegg. Η Σουηδική μάρκα έχει βάλει στόχο μέσα στο 2024 να πάρει τα ηνία από την Bugatti και αυτό σχεδιάζει να το κάνει με τη Jesko Absolut. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2020, ωστόσο μόλις πριν μερικούς μήνες παραδόθηκε στον πρώτο πελάτη στην Ελβετία.

Advertisement
Advertisement

Η Jesko Absolut είναι εξοπλισμένη με έναν V8 κινητήρα 5.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 1.600 ίππους. Σε σχέση με την Jesko Attack, η Absolut έχει διαφορετικό στήσιμο στις αναρτήσεις και διαφορετικό γρανάζωμα στο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα αεροδυναμικά που προσφέρουν καλύτερη συμπεριφορά στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Σε θεωρητικό επίπεδο, η Koenigsegg Jesko Absolut είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 532 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τόσο την αμφισβητούμενη Chiron όσο και το δικό της προηγούμενο ρεκόρ των 455,3 χλμ./ώρα με την SSC Tuatara. Εκτός πάντως από την Bugatti, υπάρχει και η Hennessey με το Venom F5 που απειλεί το ρεκόρ ταχύτητας έχοντας ήδη καταγράψει τρομακτικά νούμερα σε πειραματικές δοκιμές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο μαγικό τρικ κρύβει το κλειδί της Koenigsegg Jesko
Δείτε το Koenigsegg Jesko να σκορπά τρόμο (+video)
Πωλείται ένα από τα ελάχιστα Koenigsegg Regera

Advertisement