Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ιδού η νέα Williams!

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού η νέα Williams!

FORMULA 1

Ιδού η νέα Williams!

FORMULA 1

Η ιστορική Βρετανική ομάδα έγινε η δεύτερη που παρουσιάζει φέτος το μονοθέσιο της ενόψει της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για τις 25/3.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η Williams παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο με κωδικό FW41 (Frank Williams 41) σε ειδική εκδήλωση για τον Τύπο στο Λονδίνο. Πρόκειται για το πρώτο μονοθέσιο που φέρει την υπογραφή του Πάντι Λόου. Ο Βρετανός μηχανικός έφυγε από τη Mercedes το 2016 και βρέθηκε στις τάξεις της Williams για 2η φορά στην καριέρα του. Είναι προφανές από το σχήμα του μονοθεσίου ότι ακολουθεί τελείως διαφορετική φιλοσοφία σχεδίασης από το περσινό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πτερύγιο διαχωρισμού της ροής στο οποίο καταλήγει το κάλυμμα της υβριδικής μηχανής της Mercedes (εκεί που βρίσκεται το Νο 18 του Λανς Στρολ).

Αναφερόμενος στο νέο μονοθέσιο ο Πάντι Λόου τόνισε: «Έχει πολλές καινοτομίες, κάποιες εξ’ αυτών δεν είναι ορατές. Έχει σημαντική βελτίωση στην αεροδυναμική απόδοση. Έχουμε αλλάξει σχεδιαστική κατεύθυνση: Η αεροδυναμική, η διάταξη και το βάρος είναι τα τρία βασικά θέματα στη σχεδίαση ενός μονοθεσίου. Είναι πλέον αλληλένδετα διαμέσου ενός αριθμού αλλαγών».

Advertisement
Advertisement

Για την βρετανική ομάδα θα οδηγούν οι Λανς Στρολ και Σεργκέι Σιρότκιν ενώ σε ρόλο εφεδρικού οδηγού θα βρίσκεται ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα. Η Williams πέρυσι είχε μια απογοητευτική χρονιά και τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πίσω από τη Force India. Τα στελέχη της ομάδας ελπίζουν πως με το νέο μονοθέσιο θα αποδειχτούν ανταγωνιστικοί. Ο χρωματισμός του ειδικού προστατευτικού για τους οδηγούς (Halo) με άσπρο ώστε να δείχνει φυσική συνέχεια του αμαξώματος είναι ένα έξυπνο τρικ που ξεγελά λίγο τη φυσική ασχήμια της διάταξης.

Οι δοκιμές εξέλιξης ξεκινούν στις 26/2 στη Βαρκελώνη.

H πρώτη ομάδα που παρουσίασε χτες το μονοθέσιο της ήταν η αμερικάνικη Haas VF18. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό.