FORMULA 1

Ρικιάρντο: Ο Στρολ μου ανεβάζει την πίεση! (+video)

Ελλάδα 19:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρικιάρντο: Ο Στρολ μου ανεβάζει την πίεση! (+video)

FORMULA 1

Ρικιάρντο: Ο Στρολ μου ανεβάζει την πίεση! (+video)

FORMULA 1

Έξαλλος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τον Λανς Στρολ για την μεταξύ τους σύγκρουση στο GP της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Ο Αυστραλός της RB F1 βρισκόταν μπροστά από τον οδηγό της Aston Martin καθώς η πρώτη περίοδος υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας πλησίαζε στο τέλος της. Ως είθισται σε τέτοιες επανεκκινήσεις πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να κερδίσουν το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.

Στην περίπτωση αυτή τα πάντα ξεκίνησαν από τον Σάινθ. Ο Ισπανός φρέναρε απότομα πριν το hairpin της πίσω ευθείας και αυτό ανάγκασε τους Αλόνσο, Ράσελ, Πιάστρι και Ρικιάρντο που ακολουθούσαν να φρενάρουν επίσης εσπευσμένα. Οι προαναφερθέντες οδηγοί δεν ακούμπησαν μεταξύ τους.

Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με τον Στρολ που βρισκόταν πιο πίσω από τον Ρικιάρντο. Ο Καναδός, νομίζοντας ίσως ότι οι προπορευόμενοι οδηγοί είχαν ήδη αναπτύξει αγωνιστική ταχύτητα, βιάστηκε να μπει σε… racing mode! Ωστόσο δεν είχε την προσοχή του στραμμένη εκεί που έπρεπε -δηλαδή στο προπορευόμενο αυτοκίνητο- και αυτό οδήγησε στην επαφή του με τον Ρικιάρντο.

Advertisement
Advertisement

Ο Στρολ τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων για το περιστατικό. Αρνήθηκε, όμως, να πάρει την πλήρη ευθύνη για αυτό. «Κάποιος, δεν ξέρω ποιος, φρέναρε απότομα μπροστά και έτσι προκλήθηκε αυτό το χαζό περιστατικό. Πήρα την ποινή επειδή χτύπησα τον Ρικιάρντο. Ωστόσο δεν ήταν κανονικές οι συνθήκες, το προπορευόμενο αυτοκίνητο έπεσε απότομα από τα 60 χλμ/ώρα σε μηδέν!» δήλωσε ο Στρολ.

Η παραπάνω δήλωση δεν έφτιαξε το κέφι του Ρικιάρντο ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω της επαφής. «Μπορεί έπειτα από μία ώρα, όταν δει το ριπλέι, να πάρει την ευθύνη. Αν δεν το πράξει, όμως, δεν μπορώ να τον βοηθήσω και κανένας άλλος δεν μπορεί επίσης» δήλωσε ο Ρικιάρντο.

«Κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να συμβεί πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αυτό που μου ανεβάζει την πίεση είναι πώς όταν παρακολούθησα το δικό του onboard, παρατήρησα πώς κοιτάει δεξιά στο apex της στροφής 14. Δεν με κοιτάει καν. Και μόλις γυρίζει το κεφάλι του με έχει ήδη ακουμπήσει. Δεν έχω ιδέα τι κάνει και που έχει την προσοχή του. Αν ξανακάνει δηλώσεις μετά από εμένα θα βγω και θα πω περισσότερα» δήλωσε ένας έξαλλος Ρικιάρντο.

Advertisement