Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Το FP1 στον Στρολ

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Κίνας: Το FP1 στον Στρολ

FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Το FP1 στον Στρολ

FORMULA 1

Ο Λανς Στρολ σημείωσε τον κορυφαίο χρόνο στην μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του κινεζικού GP. Πιάστρι και Φερστάπεν πίσω του.

Advertisement
Advertisement

Ήταν ένα FP1 διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Πολλοί οδηγοί προτίμησαν να κάνουν οικονομία στην μαλακή γόμα για τις υπόλοιπες περιόδους του τριημέρου.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Κίνα θα έχουμε τον πρώτο φετινό αγώνα με Sprint. Έτσι ακολουθούν οι κατατακτήριες του Sprint σήμερα και το Sprint αύριο νωρίς το πρωί. Με τους κανονισμούς για το καθεστώς parc-ferme να έχουν αλλάξει για φέτος, πολλές ομάδες προτίμησαν να ξοδέψουν μόνο ένα σετ μαλακής γόμας στο FP1 ώστε να σετάρουν καλύτερα τα μονοθέσια τους όσο η πίστα θα εξελίσσεται μέχρι το Σάββατο.

Έτσι, στην κορυφή της κατάταξης ανέβηκαν οδηγοί οι οποίοι έκαναν προσπάθειες και με δεύτερο σετ της soft γόμας. Ο τελευταίος που ολοκλήρωσε τέτοια προσπάθεια ήταν ο Λανς Στρολ της Aston Martin. Νωρίτερα ο Πιάστρι είχε πάρει την πρώτη θέση από τις Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις ιδιαιτερότητες του σημερινού FP1, τόσο η MCL38 όσο και η AMR24 απέδειξαν ότι θα είναι πολύ δυνατές στην Σαγκάη. Από την άλλη η Red Bull RB20 ήταν εξαιρετική στους πρώτους δύο τομείς. Ακόμη και με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα. Ωστόσο έχανε αρκετό χρόνο στον τελευταίο τομέα.

Όσο για τις Ferrari, έδειξαν αρκετά ανταγωνιστικές στην αρχή του τριημέρου. Οι Λεκλέρ-Σάινθ ήταν από τους πρώτους οδηγούς που πέρασαν στην μαλακή γόμα, σημειώνονταν το 1-2 με 20 λεπτά να απομένουν. Ωστόσο ήταν μεταξύ εκείνων που δεν δοκίμασαν με δεύτερο σετ και έτσι έμειναν χαμηλά στην τελική κατάταξη.