Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η μεγάλη ανατροπή από τον Ricciardo

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγάλη ανατροπή από τον Ricciardo

FORMULA 1

Η μεγάλη ανατροπή από τον Ricciardo

FORMULA 1

Βάσει του φετινού επιπέδου ανταγωνιστικότητας της Red Bull Racing, ήταν σαφές πως μία νίκη δεν θα μπορούσε να έρθει εύκολα για τον Daniel Ricciardo. Πόσο μάλλον εκκινώντας από τη δέκατη θέση. Ή ακόμα χειρότερα, όταν λίγους γύρους μετά κατρακύλησε στην 17η θέση λόγω ενός απρογραμμάτιστου pit stop. Κι όμως, ο Αυστραλός έφυγε από το Αζερμπαϊτζάν νικητής! Και εξηγεί πως το κατάφερε!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

«Κάποια στιγμή έπεσα 17ος. Αν πίστευα εκείνη τη στιγμή πως θα μπορούσα να κερδίσω τον αγώνα; Θα πόνταρα όλα μου τα λεφτά πως αυτό δεν θα συνέβαινε», είπε ο 27χρονος αναφερόμενος για τη στιγμή που μπήκε στα pit για να βγάλουν από τους αεραγωγούς των φρένων του ένα θραύσμα από τη σύγκρουση Kimi RaikkonenValtteri Bottas. «Οι πιθανότητες να ανέβω στο βάθρο, πόσο μάλλον να κερδίσω τον αγώνα, είχαν ελαχιστοποιηθεί όταν αναγκάστηκα να κάνω ένα απρογραμμάτιστο pit stop στους πρώτους γύρους, πέφτοντας στη 17η θέση. Όμως μετά όλα εξελίχθηκαν ιδανικά, σε κάθε επανεκκίνηση κέρδιζα θέσεις και τελικά τα κατάφερα. Η σημαντικότερη επανεκκίνηση ήταν η τελευταία καθώς ήμουν με τους Stroll, Hulkenberg και Massa, τέσσερα μονοθέσια απλωμένα στην ευθεία και εκεί κατάφερα να τους πάρω τη τρίτη θέση. Όταν είδα το κενό, έκανα ότι μπορούσα για να φρενάρω όσο πιο αργά γινόταν, ώστε να περάσω. Μετά το χάος και τη διακοπή του αγώνα, ένιωθα πως θα μπορούσα να ελπίζω σε ένα βάθρο αλλά όταν ο Lewis αναγκάστηκε να μπει στα pit και ο Seb πήρε ποινή, ήξερα πως η νίκη ήταν εφικτή. Μετά τις κατατακτήριες έλεγα πως εκκινώντας μόλις 10ος, θα έπρεπε να αποφύγω τα λάθη και να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία. Έκανα λοιπόν ότι καλύτερο μπορούσα. Στον γύρο επιστροφής στα pit μετά τον τερματισμό, χαζολογούσα σαν μικρό παιδί. Ήταν απίστευτο που κατάφερα να πάρω τη νίκη. Καμία από τις νίκες μου δεν ήταν βαρετή, φυσικά ούτε η σημερινή».

ricciardo-can17-g640

Advertisement
Advertisement

Ο Ricciardo είχε τρεις συνεχόμενες παρουσίες στο βάθρο και τώρα τη νίκη! Βίοι αντίθετοι με τον teammate του, Max Verstappen, που εγκατέλειψε για τέταρτη φορά σε έξι αγώνες.

«Ήταν κρίμα που εγκατέλειψε ο Max σήμερα αλλά τουλάχιστον είναι πολύ σημαντικό για όλη την ομάδα πως πήραμε νίκη. Ένιωθα γενικά αυτό το τριήμερο πως ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί και ελπίζω σύντομα να βρεθούμε αμφότεροι στο βάθρο. Τι μέρα! Είναι τρελό ότι συνέβη και προσπαθώ σιγά-σιγά να το συνειδητοποιήσω», παραδέχθηκε ο οδηγός της Red Bull Racing.