Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ιταλίας: Που να ποντάρεις για να πας ταμείο!

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ιταλίας: Που να ποντάρεις για να πας ταμείο!

FORMULA 1

GP Ιταλίας: Που να ποντάρεις για να πας ταμείο!

FORMULA 1

Η ώρα της μάχης στο «Ναό της Ταχύτητας», τη θρυλική πίστα της Μόντσα, πλησιάζει. Και πολλοί «ψάχνονται» σχετικά με πονταρίσματα που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν… τέρμα γκάζι στο ταμείο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να σας δείξουμε το δρόμο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αρχίζουμε από τον καιρό που είναι εκ διαμέτρου αντίθετος από χθες. Οι καταιγίδες που καθυστέρησαν κατά δυόμιση ώρες την εξέλιξη των κατατακτήριων δοκιμών έχουν δώσει τη θέση τους σε λαμπρό ήλιο και είναι μία πολύ όμορφη μέρα στον ιταλικό βορρά σήμερα. Και οι προβλέψεις λένε πως έτσι θα παραμείνει και την ώρα του αγώνα.

Αυτόματα αυτό χρίζει τον pole man Lewis Hamilton αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη μέσα στην έδρα της Ferrari. Ο Βρετανός εκκινεί έχοντας δίπλα του στην πρώτη σειρά τη Williams του Lance Stroll και πίσω του τη Force India του Esteban Ocon και τον teammate του στη Mercedes, Valtteri Bottas. Οι Ferrari των Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel είναι μόλις στη 3η σειρά της εκκίνησης!

Advertisement
Advertisement

Έτσι ο Hamilton έχει ουσιαστικά τέσσερα μονοθέσια ανάμεσα στη δική του W08 και την SF70H του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Μιας και μιλάμε για έναν αγώνα όπου τα χαρακτηριστικά της αγωνιστικής διαδρομής ταιριάζουν γάντι στις ισχυρές υβριδικές μηχανές της Mercedes, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο Lewis δύσκολα θα απουσιάσει από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Εύλογα οι αποδόσεις για τη νίκη του έχουν πέσει στα τάρταρα αλλά ήταν αναμενόμενο, καθώς φαντάζει… επιτόκιο. Άλλωστε και η παράδοση λέει πως συνήθως ο pole man είναι και νικητής στη Μόντσα.

GPItaly2017-ambiance-pirelli-a640

Ας ψάξουμε όμως εναλλακτικά σενάρια που μπορεί να φέρουν κέρδη. Βλέπετε δίπλα του του ο Βρετανός έχει έναν 18χρονο οδηγό που μετράει συνολικά 12 εκκινήσεις και πίσω του έναν 20χρονο που μετράει 21. Αμφότεροι άπειροι και για πρώτη φορά τόσο ψηλά στο grid. Θα τιθασεύσουν λοιπόν το πάθος τους ή θα επιτεθούν στα φρένα για το πρώτο chicane; Είναι ένα σημείο όπου παραδοσιακά, ειδικά στην εκκίνηση έχουμε απρόοπτα. Ίσως και να αξίζει το ρίσκο ένα τέτοιο ποντάρισμα.

Advertisement

Αυτό που δεν αποτελεί ρίσκο είναι η επιλογή εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ειδικά με το grid να έχει ασυνήθιστη μορφή αφού με έξι οδηγούς να κουβαλούν ποινές για αλλαγές υβριδικών μηχανών, πέραν των προαναφερθέντων, γενικά η σειρά εκκίνησης είναι «περίεργη».

vettel-monza17-c640

Advertisement

Σε περίπτωση που έβγαινε από την εξίσωση ο Hamilton, φαβορί για τη νίκη θα ήταν ο teammate του με δεύτερη επιλογή τον Vettel μιας και λογικά ο Γερμανός θα βρεθεί σύντομα μπροστά από τον δικό του teammate. Bottas και Vettel έχουν παρόμοιες αποδόσεις για τη νίκη.

Σε ότι αφορά στο βάθρο, παρότι οι αποδόσεις δεν είναι δελεαστικές, θα τοποθετούσα εκεί τον Vettel, όχι όμως τους πιτσιρικάδες που εκκινούν στο Top3. Αν θέλετε και συνδυασμό, το Hamilton-Bottas-Vettel φαντάζει πολύ πιθανό.

perez-baku17-pirelli-a640

Advertisement

Η παρουσία του Sergio Perez στην 6άδα σε έναν αγώνα όπου παραδοσιακά είναι ανταγωνιστική η Force India πληρώνει καλά,

Τέλος, ένα καλό στοίχημα είναι αυτό του ταχύτερου γύρου, μιας και δεν συνδέεται πάντα με τον νικητή ή τα φαβορί. Εκεί ένα μικρό ποντάρισμα σε έναν εκ των οδηγών της Force India ή της Williams, θα είναι νόημα.

Αναλυτικά το πως διαμορφώνεται το grid για να… αντλήσετε έμπνευση:

Monza-grid640tall