FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Πέμπτη συνεχόμενη pole του Φερστάπεν

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Κίνας: Πέμπτη συνεχόμενη pole του Φερστάπεν

FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Πέμπτη συνεχόμενη pole του Φερστάπεν

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την 5η συνεχόμενη φετινή του pole στην Κίνα. Ωστόσο ήταν ο τρίτος Φερνάντο Αλόνσο που έκλεψε την παράσταση.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός τα πήγε περίφημα εκμεταλλευόμενος την τρομερή ελκτική πρόσφυση της AMR24. Έτσι, παρά την χαμηλή, σχετικά, τελική ταχύτητα του μονοθέσιου του, ο Αλόνσο κατάφερε να ξεπεράσει τις McLaren και Ferrari για την τρίτη θέση εκκίνησης.

Δεύτερος ήταν ο Πέρεζ, ο οποίος όμως απείχε αρκετά από τον χρόνο του teammate του. Οι Mclaren ήταν και σήμερα εξαιρετικές κερδίζοντας, έστω και οριακά, τις Ferrari. Ο Νόρις ήταν ξανά ο ταχύτερος από τους δύο οδηγούς των MCL38 ενώ ο Λεκλέρ κατάφερε να επικρατήσει του Σάινθ σε κατατακτήριες έπειτα από τρεις αγώνες. Άσχημες κατατακτήριες για τον δεύτερο στο Sprint, Λιούις Χάμιλτον.

Q1: Έξω ο Χάμιλτον

Με την πίστα να είναι σχετικά φρέσκια από την χθεσινή βροχόπτωση, η εξέλιξη της πρόσφυσης κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ήταν αρκετά μεγάλη. Έτσι, οι χρόνοι κατέβαιναν συνεχώς όσο πλησιάζαμε προς το τέλος της.

Advertisement
Advertisement

Οι Ferrari, Mclaren και Aston Martin έδειξαν πολύ καλό ρυθμό από την αρχή. Ήταν ο Φερστάπεν, όμως, εκείνος που τελείωσε στην κορυφή της κατάταξης. Αντιθέτως ο δεύτερος χθες στις κατατακτήριες του Sprint, Λιούις Χάμιλτον έκανε λάθος στην τελευταία του προσπάθεια και έμεινε εκτός συνέχειας! Το ίδιο συνέβη και με τους Ζου, Μάγκνουσεν, Τσουνόντα και Σάρτζεντ. Οι δύο τελευταίοι έκαναν επίσης λάθη στις κρίσιμες προσπάθειές τους.

Q2: Ο Σάινθ διορθώνει το λάθος του

Ο Φερστάπεν ανέβηκε ξανά στην κορυφή της κατάταξης με την πρώτη του προσπάθεια στο Q2. Ωστόσο η περίοδος θα διακοπτόταν στο μέσον της όταν ο Σάινθ θα έχανε τον έλεγχο της SF-24 στην τελευταία στροφή. Παρά την επαφή με την μπαριέρα ο Ισπανός κατάφερε να φέρει το μονοθέσιο του πίσω στα pits και να συνεχίσει στο Q2.

Με την επανέναρξη όλοι πλην του Νόρις βγήκαν και πάλι στην πίστα. Οι Μπότας και Χούλκενμπεργκ κατάφεραν να περάσουν στο Q3. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Στρολ, Ρικιάρντο, Οκόν, Άλμπον και Γκασλί.

Q3: 1-2 της Red Bull

Advertisement

Μετά από τις πρώτες προσπάθειες του Q3 ο Φερστάπεν πήρε τον καλύτερο χρόνο. Την παράσταση, όμως, έκλεψε ο Αλόνσο ο οποίος κατόρθωσε να πετύχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο με μία καταπληκτική προσπάθεια.

Στον δεύτερο γύρο προσπαθειών ο Πέρεζ κατόρθωσε οριακά να κερδίσει τον Αλόνσο για την δεύτερη θέση εκκίνησης. Ωστόσο ο Νάντο βελτίωσε αρκετά ώστε να παραμείνει μπροστά από τις McLaren και Ferrari. Οι Νόρις και Πιάστρι συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα για την αυριανή εκκίνηση του αγώνα.

Advertisement

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που οδηγός ξεκινάει την σεζόν με 5 συνεχόμενες poles. Τελευταίος το είχε επιτύχει ο Μίκα Χάκινεν το 1999 με την McLaren.