Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Άνοιξαν «βεντέτα» Hamilton και Vettel (video)

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άνοιξαν «βεντέτα» Hamilton και Vettel (video)

FORMULA 1

Άνοιξαν «βεντέτα» Hamilton και Vettel (video)

FORMULA 1

Μπορεί ο Daniel Ricciardo να θριάμβευσε στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν σημειώνοντας την πρώτη φετινή του νίκη (και πέμπτη της καριέρας του στη Formula 1), όμως το μεγάλο θέμα συζήτησης είναι η κοκορομαχία των Sebastian Vettel και Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

H κόντρα των δύο δεν περιορίστηκε εντός πίστας αλλά συνεχίστηκε και μπροστά στα μικρόφωνα. Παρότι είναι εμφανές από την τηλεοπτική εικόνα πως ο Γερμανός χτυπάει εσκεμμένα, έστω και με πολύ μικρή ταχύτητα, τη Mercedes του Γερμανού, στη μεικτή ζώνη αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη. Αντίθετα, αναφερόταν συνέχεια στις κινήσεις του Hamilton που θεωρούσε πως φρέναρε επίτηδες μπροστά του – πράγμα που η τηλεμετρία αποδεικνύει πως δεν συνέβη.

Χωρίς να το γνωρίζει αυτό, ο Vettel είπε περιγράφοντας το συμβάν που έγινε στιγμές προτού αποχωρήσει για δεύτερη φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας: «Είμαστε άντρες και είμαστε εδώ για να μονομαχήσουμε. Πήρα ποινή, έπρεπε να πάρει και εκείνος. Δεν ήμουν χαρούμενος που πάτησε φρένο. Πήγα δίπλα του, σήκωσα το χέρι μου για να του δείξω πως δεν γίνεται να οδηγεί έτσι και είχαμε μία μικρή επαφή. Είχε κάνει το ίδιο πράγμα πριν δύο χρόνια στην Κίνα. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα».

Advertisement
Advertisement

Η απάντηση του Hamilton ήταν ακόμα πιο έντονη: «Δεν πάτησα φρένο, ήλεγχα το ρυθμό μου όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Σε όλες τις επανεκκινήσεις, είχα την ίδια ταχύτητα σε εκείνο το σημείο. Προφανώς ο Sebastian ‘κοιμήθηκε’ και μετά το να βρεθεί δίπλα μου και να πέσει πάνω μου επίτηδες, χωρίς μάλιστα να τιμωρηθεί όπως θα έπρεπε, είναι ντροπιαστικό. Ντρόπιασε τον εαυτό του. Αν θέλει να αποδείξει πως είναι άντρας, θα έπρεπε να τα πούμε αυτά βγαίνοντας από τα μονοθέσια. Πρόσωπο με πρόσωπο. Το να οδηγείς επικίνδυνα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο έναν άλλο οδηγό. Ευτυχώς πηγαίναμε πολύ αργά. Σκεφτείτε όλα τα παιδιά που παρακολουθούσαν F1 σήμερα, τη συμπεριφορά που είδαν από έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή».

Κι αυτά αποτελούν μόνο το… πρώτο ημίχρονο. Αναμένεται συνέχεια. Πάντως οι αγωνοδίκες τιμώρησαν μόνο τον Vettel, τόσο με ποινή στάσης 10 δευτερολέπτων στα pit, όσο και με 3 πόντους στην αγωνιστική του άδεια.

Δείτε τη σύγκρουσή τους και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

Advertisement