Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το μελλοντικό SUV της Seat

Ελλάδα 5:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το μελλοντικό SUV της Seat

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το μελλοντικό SUV της Seat

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το εντυπωσιακό όχημα ελεύθερου χρόνου που όλοι περιμέναμε από τη Seat. Ονομάζεται 20V20 και παρουσιάζεται στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Το όνομά του σημαίνει «Vision 2020» και πάνω του καθρεπτίζεται το όραμα των στελεχών της ισπανικής μάρκας για τα μελλοντικά τους μοντέλα. «Χρησιμοποιούμε την επιτυχημένη συνταγή του Leon σε όλη τη γκάμα της Seat και είμαστε σίγουροι και για άλλες επιτυχίες στο μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Jurgen Stackmann.

Advertisement
Advertisement

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Περιμέναμε πάντως το πρωτότυπο SUV της Seat να έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό των Qashqai και Tiguan (μήκος κοντά στα 4,45 m). Αντ’ αυτού, το 20V20 είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Το μήκος του φθάνει τα 4,66 m. και ουσιαστικά αναφέρεται στη μεσαία κατηγορία (είναι ελάχιστα μεγαλύτερο και από το Audi Q5). Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 600 lt.

Το Seat 20V20 έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος (σχεδόν 23 cm) που του δίνει ελευθερία κινήσεων σε εκτός δρόμου διαδρομές. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, ενώ οι κινητήρες TSI και TDI (ισχύος έως 300 και 240 PS αντίστοιχα) συνδυάζονται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Η Seat κάνει λόγο επίσης για ηλεκτρικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις του μελλοντικού της SUV.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά το SUV που θα λανσάρει η Seat στην ευρωπαϊκή αγορά το 2016, αναμένεται να είναι μικρότερο σε διαστάσεις, καθώς θα μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με το Audi Q3.