Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Cupra πάει στο… Χόλυγουντ!

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Cupra πάει στο… Χόλυγουντ!

ΝΕΑ

H Cupra πάει στο… Χόλυγουντ!

ΝΕΑ

Η ισπανική μάρκα επιχειρεί το μεγάλο άλμα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και ο CEO της, εξηγεί το πώς…

Advertisement
Advertisement

Η Cupra θα εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ, έως το 2030, με δύο πλήρως ηλεκτρικά SUV, το δημοφιλές (στην Ευρώπη) Formentor επόμενης γενιάς και ένα μεγαλύτερο μοντέλο, δήλωσε ο CEO της μάρκας, Γουέιν Γκρίφιθς.

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν από τις δυτικές ακτές και θα επεκταθούν και στις ανατολικές, δήλωσε ο Γκρίφιθς στην ετήσια συνέντευξη Τύπου των Seat/Cupra στη Βαρκελώνη. Ο επικεφαλής της ισπανικής μάρκας, δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το δεύτερο, μυστηριώδες μοντέλο, αλλά απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες.

Περιορίστηκε ν’ αναφέρει μόνο, ότι το εταιρικό πλάνο προβλέπει την παραγωγή του στο εργοστάσιο του ομίλου της Volkswagen, στη Βόρεια Αμερική. Για το επόμενο Formentor, ο Γκρίφιθς δεν έκρυψε την επιθυμία του να κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις του Martorell, κοντά στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Formentor θα παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες στη Μαδρίτη. Είναι το μοντέλο που αντιπροσώπευε περισσότερες από τις μισές παγκόσμιες πωλήσεις της Cupra το 2023, σύμφωνα με τον εταιρικό απολογισμό: 120.000 μονάδες πωλήθηκαν παγκοσμίως, σε σύνολο 230.000 για τη μάρκα (αύξηση 50% σε σχέση με το 2022).

Η επιβεβαίωση της επεκτατικής κίνησης της Cupra προς την αγορά των ΗΠΑ, έρχεται λίγους μήνες μετά τις αρχικές διατυπώσεις του Γκρίφιθς, στην Έκθεση του Μονάχου.