Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υψηλές παρουσίες στο εργοστάσιο μπαταριών της SEAT

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υψηλές παρουσίες στο εργοστάσιο μπαταριών της SEAT

ΝΕΑ

Υψηλές παρουσίες στο εργοστάσιο μπαταριών της SEAT

ΝΕΑ

Ο Ισπανός Βασιλιάς Φίλιππος VI επισκέφθηκε πρόσφατα το υπό κατασκευή εργοστάσιο συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας της SEAT.

Advertisement
Advertisement

Το Volkswagen Group και η SEAT S.A. φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Ισπανία σε κόμβο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την παρουσία του Βασιλιά Φιλίππου VI, του Προέδρου της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Pere Aragonès, του Υπουργού Βιομηχανίας & Τουρισμού, Jordi Hereu, και άλλων αξιωματούχων, η εταιρεία παρουσίασε την πρόοδο κατασκευής του νέου εργοστασίου συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας.

Η SEAT S.A. επενδύει 300 εκατομμύρια ευρώ σε αυτή τη νέα μονάδα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να συναρμολογεί κυψέλες μπαταρίας από το gigafactory της PowerCo στη Σαγούντο -επίσης υπό κατασκευή- για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Volkswagen Group. Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Martorell θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2025.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας είναι μέρος ενός φιλόδοξου πλάνου μεταμόρφωσης από την Volkswagen Group και τη SEAT S.A. στην Ισπανία, το οποίο μαζί με το Future Fast Forward project θα μετατρέψει την Ισπανία σε επίκεντρο της Ευρώπης στην ηλεκτροκίνηση.

Οι Αρχές ξεκίνησαν την επίσκεψή τους από το Κέντρο Σχεδίασης της εταιρείας, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα. Μετά συνέχισαν την περιήγησή τους στον χώρο κατασκευής του εργοστασίου συναρμολόγησης μπαταρίας, όπου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν λεπτομερώς την εξέλιξη του πρότζεκτ.

Η εκδήλωση τελείωσε με την παρουσίαση των Wayne Griffiths και Thomas Schäfer, για το σχέδιο εξηλεκτρισμού της Ισπανίας από το Volkswagen Group και τη SEAT S.A.

Advertisement

Το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταρίας στο Martorell αποτελεί το κλειδί για αυτό το ταξίδι ηλεκτροκίνησης. Αυτή η μονάδα θα καλύψει μια έκταση 64.000 τ.μ. και μόλις λειτουργήσει θα προσφέρει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας.

Η SEAT S.A. επενδύει 300 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό το εργοστάσιο, όπου θα χρησιμοποιηθεί για να συναρμολογεί κυψέλες μπαταρίας που η PowerCo θα κατασκευάσει στο giga factory στo Σαγούντο.

Advertisement

To νέο εργοστάσιο του Martorell θα έχει αρχικά μια χωρητικότητα παραγωγής 1.400 συστημάτων μπαταρίας την ημέρα και θα διαθέτει 11.000 ηλιακά πάνελ που θα παράγουν 70% της απαιτούμενης ενέργειας για όλη τη διαδικασία.

Με την επένδυση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, η SEAT S.A. σημειώνει τη μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην ιστορία της.

Αυτό το καλοκαίρι η εταιρεία θα μεταφέρει ολόκληρη την παραγωγή των SEAT Ibiza και SEAT Arona σε μια άλλη γραμμή συναρμολόγησης στο Martorell για να προετοιμάσει τη νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο.

Advertisement