Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα δείξει η Honda στο Παρίσι;

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα δείξει η Honda στο Παρίσι;

ΝΕΑ

Τι θα δείξει η Honda στο Παρίσι;

ΝΕΑ

Μία από τις εταιρείες που δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους για το τι θα περιλαμβάνει το περίπτερό τους στο σαλόνι αυτοκινήτου της γαλλικής πρωτεύουσας είναι η Honda. Μετά από μία περίοδο… σιγής, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων από την Ιαπωνία ετοιμάζει αντεπίθεση σε αρκετές κατηγορίες, με αυτοκίνητο που απευθύνονται στη λογική αλλά και στο συναίσθημα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το NewsAuto.gr έχει πληροφορίες για τις πρεμιέρες της Honda στην «πόλη του φωτός». Ας αρχίσουμε με αυτό που απασχολεί όλους τους φίλους της ταχύτητας και των hot hatches. Την έλευση του νέου Civic Type R. Πριν από 5 μήνες, οι Ιάπωνες παρουσίασαν την πρωτότυπη μορφή του αυτοκινήτου στη Γενεύη. Η λογική λέει ότι στο Παρίσι θα δούμε το μοντέλο παραγωγής, όμως είναι πιθανό να εμφανιστεί και πάλι ένα concept car, πιο κοντά όμως στην τελική μορφή του νέου Type R.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το νέο καυτό Civic θα εφοδιάζεται με 2λιτρο turbo, απόδοσης τουλάχιστον 280 PS. Κυκλοφορούν μάλιστα φήμες ότι μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 PS. Το νέο Type R θα λανσαριστεί στην Ευρώπη εντός του 2015, αφού εξασφαλίσει το ρεκόρ για προσθιοκίνητο μοντέλο στο Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα στο Παρίσι θα κάνει το νέο HR-V, το μικρό SUV που λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία ως Vezel. Το NewsAuto.gr ήταν το πρώτο μέσο που είχε αποκαλύψει το Φεβρουάριο του 2014 την κατοχύρωση του ονομάτος HR-V στις ΗΠΑ. Έτσι θα ονομάζεται – όπως όλα δείχνουν – και στην Ευρώπη, όπου θα έχει έντονο συναγωνισμό (Opel Mokka, Nissan Juke κ.α.). Το αστικό SUV της Honda έχει μήκος 4,29 m, πλάτος 1,77 m και χώρο αποσκευών που ξεπερνά τα 400 lt. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον 1.6 diesel με τα 120 PS και τους νέους turbo βενζίνης, χωρητικότητας 1.0 και 1.5.

Και ολοκληρώνουμε την αναφορά μας με τη νέα γενιά του Jazz, του δημοφιλούς σουπερμίνι με τους κορυφαίους χώρους στην κατηγορία. Κυκλοφορεί ήδη στην Ιαπωνία ως Fit και στην Ευρώπη θα διατίθεται από τη νέα χρονιά. Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο Civic θα λανσαριστεί και υβριδική έκδοση, μέγιστης ισχύος 135 PS και ροπής 17,3 kgm.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ακούσουμε νέα της Honda Ευρώπης, ώστε να λυθούν όλες οι απορίες μας.