Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda CR-V: Το Honda Sensing 360 πείθει απόλυτα το EuroNCAP

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda CR-V: Το Honda Sensing 360 πείθει απόλυτα το EuroNCAP

ΝΕΑ

Honda CR-V: Το Honda Sensing 360 πείθει απόλυτα το EuroNCAP

ΝΕΑ

Το Honda CR-V κατάκτησε βαθμολογία πέντε αστεριών στη διαδικασία ασφάλειας του EuroNCAP.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα είχαμε τα αποτελέσματα της διαδικασίας δοκιμών ασφάλειας του οργανισμού EuroNCAP για το Honda CR-V και το premium SUV απέσπασε κορυφαία βαθμολογία. Το νέο CR-V κέρδισε τη μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων αποδεικνύοντας ότι τόσο η κατασκευαστική του ποιότητα, όσο και η ηλεκτρονική σουίτα Honda Sensing 360 βάζουν τον πήχη ψηλά και στην ασφάλεια.

Η δέσμευση της Honda για μηδενικούς θανάτους από τροχαία ατυχήματα σε οποιοδήποτε από τα προϊόντα της έως το 2050, είναι ορατή στην έκτη γενιά CR-V. Το πολυτελές SUV διαθέτει μια σειρά από βελτιωμένες και αναβαθμισμένες τεχνολογίες για την επίτευξη ενός από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας επιβατών και πεζών στην κατηγορία του.

Για να πετύχει μια τόσο μεγάλη βαθμολογία στις δοκιμές ασφάλειας το CR-V ενσωματώνει έναν αριθμό δομικών ενισχύσεων που βελτιώνουν την παθητική ασφάλεια. Το πλευρικό πλαίσιο και το επάνω μέρος πλαισίου έχουν σχεδιαστεί με πολλαπλές διαδρομές φορτίου για την αποτελεσματική απορρόφηση της ενέργειας σύγκρουσης μακριά από τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, λόγω του αυξημένου μεγέθους μπαταρίας της υβριδικής έκδοσης e:PHEV, πρόσθετα εγκάρσια μέλη δαπέδου έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο για να ελαχιστοποιηθεί η παραμόρφωση του δαπέδου από πλευρικές συγκρούσεις.

Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν οι 11 αερόσακοι συμπεριλαμβανομένων αερόσακων γονάτων και για τους δύο μπροστινούς επιβάτες για μείωση του τραυματισμού κατά τις μπροστινές κρούσεις και πλευρικούς αερόσακους για προστασία εμπρός και πίσω καθισμάτων επιβάτες.

Κορυφαία ασφάλεια προσφέρει και το σύστημα Honda Sensing 360. Η ηλεκτρονική σουίτα διαθέτει κάμερα 100 μοιρών προς τα εμπρός, ραντάρ κυμάτων χιλιοστών και τέσσερα γωνιακά ραντάρ για να προσφέρει πλήρη θέαση 360 μοιρών γύρω από το όχημα. Η αναγνώριση αντικειμένων μέσω εικόνας και η ανίχνευση αντικειμένων από το ραντάρ, επιτρέπει στο όχημα να αναγνωρίζει οδικές γραμμές, παρυφές, μοτοσικλέτες, ποδηλάτες και άλλα οχήματα.

Advertisement

Το βελτιωμένο σύστημα Front Cross Traffic Warning, έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει την παρουσία οχημάτων στα αριστερά, δεξιά και μπροστά από το αυτοκίνητο πριν από την έκδοση ηχητικών, οπτικών και απτικών ειδοποιήσεων.

Εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, ενεργοποιείται το Σύστημα πέδησης μετριασμού σύγκρουσης, το οποίο εφαρμόζει αυτόματα ελαφριά πίεση πέδησης για να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας ή της σοβαρότητας μιας μετωπικής σύγκρουσης. Εάν το σύστημα αντιληφθεί επικείμενη σύγκρουση, θα φρενάρει δυνατά.

Advertisement