Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BYD Ocean-M: Οι Κινέζοι ετοιμάζουν hot-hatch!

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BYD Ocean-M: Οι Κινέζοι ετοιμάζουν hot-hatch!

ΝΕΑ

BYD Ocean-M: Οι Κινέζοι ετοιμάζουν hot-hatch!

ΝΕΑ

Στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η BYD Auto παρουσίασε το πρωτότυπο το οποίο θα βάλει την εταιρεία σε νέα εμπορικά μονοπάτια.

Advertisement
Advertisement

Ως τώρα, ξέρουμε ότι η BYD Auto κατασκευάζει οικογενειακά και όσο το δυνατόν πρακτικά αυτοκίνητα. Όμως, τώρα, επεκτείνεται και σε μια κατηγορία οχημάτων στην οποία δεν είχε αντιπροσώπευση.

Αυτό δείχνει το Ocean-M, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο το οποίο παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της κινεζικής πρωτεύουσας. Όπως έγινε γνωστό, αυτό μας προϊδεάζει για ένα νέο μοντέλο της το οποίο θα μπει σε διαδικασία παραγωγής από το προσεχές φθινόπωρο και έπειτα.

Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα όχημα με εμφάνιση hot hatch το οποίο έχει αμάξωμα με έντονα σπορ σχεδίαση. Είναι χαρακτηριστική η διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα και των εκεί φώτων, όπως και του πίσω μέρους.

Advertisement
Advertisement

Εκεί, εντυπωσιάζουν η αεροτομή η οποία εδράζεται στις πίσω κολώνες του αμαξώματος (και η οποία είναι μορφοποιημένη σε δύο τμήματα) και ο πίσω προφυλακτήρας που έχει και τη χρησιμότητα αεροδυναμικού διαχύτη. Επίσης, ιδιαίτερης σχεδίασης είναι και τα φώτα.

Τα στελέχη της BYD Auto δεν ανέφεραν στοιχεία για τις μπαταρίες του πρωτότυπου, για τον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων που θα έχει ή για τις επιδόσεις του. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό Τύπο, η εταιρεία ενδεχομένως να παρουσίασε σκόπιμα το πρωτότυπο με αυτή τη μορφή μόνο και μόνο για να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τα δημοσιεύματα, παγκοσμίως.

Βάσει όσων αναφέρονται, η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου ίσως είναι ένα απλό ηλεκτροκίνητο hatchback και όχι ένα hot hatch αυτής της τεχνολογίας κίνησης.

Advertisement

Να θυμίσουμε ότι -προς το παρόν- μόνο το Hyundai Ioniq 5 N είναι διαθέσιμο στην αγορά ως τέτοιο, δηλαδή αμιγώς ηλεκτροκίνητο hot hatch.

Πάντως, περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο της BYD Auto θα γνωρίζουμε εντός της χρονιάς. Όποια και να είναι η κατηγορία στην οποία θα ενταχθεί τελικά είναι πιθανόν η έκδοση παραγωγής του να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e-platform 4.0 την οποία έχει δημιουργήσει η εταιρεία.

Advertisement

Αυτή μπορεί να δεχτεί τη δεύτερη γενιά των μπαταριών τύπου Blade που έχει εξελίξει οι οποίες μπορούν να υπάρξουν σε έκδοση ενεργειακής χωρητικότητας έως 190 kWh και να παρέχουν αυτονομία που θα φτάνει ή θα ξεπερνά τα 1.000 χλμ.